« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Добрият пример: 12-годишна бургаска спортистка спаси дете от удавяне

Десислава Камалиева, ученичка в ОУ „Пейо Яворов“, е измъкнала изпод водата давещо се 4-годишно момиченце. Случаят е станал в сряда по обед на северния плаж в Бургас при червен флаг за бурно море и мъртво вълнение. Малкото дете и Деси са били във водата на около 2 метра от брега. За високата 1,70 метра спортистка не е било много дълбоко, водата ѝ е стигала до кръста. За 4-годишното дете обаче е било достатъчно опасно. То е полечено от подводното течение, като същевременно е залято от вълна. „В този момент чух свирката на спасителя. Погледнах към дъщеря си, която беше добре. И докато спасителят свали тениската си, тя се огледа, тръгна към детенцето, което се давеше, и го повдигна над водата. В това време спасителят на близкия пост, а след него и втори се втурнаха във водата и взеха от ръцете на дъщеря ми малкото момиченце“, разказа майката на Деси – Валентина Камалиева, пред Gramofona.com. Спасеното дете е добре. То е предадено на родителите си – младо семейство, което било на плажа. Обяснявайки реакцията си, Десислава казала на майки си, че е подходила инстинктивно в ситуацията, която се развила за секунди. Самата тя има сестричка на възрастта на спасеното дете. „Чувството за взаимопомощ се е обадило у нея. Ние сме семейство, което ценим тези неща и се стремим да помагаме на хората в беда. На мен самата не ми беше никак комфортно в тази ситуация. Казах ѝ, че направеното от нея е много хубаво, но не е обучена за това. Тогава Десислава се замисли и си даде сметка, че всъщност и тя е била в опасност. Но фактът, че не помисли за себе си, а за другия, говори достатъчно много, че човечността е водеща в ситуацията“, сподели Валентина. Това не е първият случай, в който семейството помага на човек в морето. Съпругът на Валентина също е спасявал давещ се. Майката на Деси похвали спасителите на плажа, които са си свършили много добросъвестно работата. След инцидента те веднага са забили колчета на мястото в морето, където се разиграва ситуацията, и са предупредили всички плажуващи с малки деца да не влизат в този участък. От своя страна спасителите също са благодарни за действията на младата баскетболистка. „Да вярно е, така беше. Тя го хвана и аз го поех от нейните ръце. Всъщност момичето го задържа да не потъне“, потвърди думите на майката старши спасителят на северния плаж Веселин Илиев. Той коментира, че много други хора в подобна ситуация започват да се оглеждат и не могат да реагират, а Десислава веднага е скочила да помага, за което ѝ е много благодарен.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 27
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 52
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.

В Поморие днес откриват XIX Национален тракийски фолклорен събор „Гергьовден 2024 г.”

  • 07 Май 2024
  • 42
С благословията на настоящия игумен на манастир „Свети Георги“ Йеромонах Паладий днес бе открит XIX Национален тракийски фолклорен събор „Гергьовден 2024 г.”

ГДНП отчита сериозен спад на тежките пътнотранспортните произшествия, възникнали по време на Великденските празници тази година

  • 07 Май 2024
  • 70
Положителната тенденция е резултат както от проявената дисциплина на водачите, така и на предприетите превантивни полицейски действия

Пламен Димитров пред Nova News: Заложили сме около 13% увеличение на доходите

  • 07 Май 2024
  • 60
В последните месеци, с доста натиск, успяхме да компенсираме инфлацията.