Инфаркт е причина за смъртта на китаеца в Банско

Резултатите на починалия в Банско китайски граждани за коронавирус са отрицателни. Това съобщи на извънреден брифинг във Варна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. В събота, около 20,10 часа на 55-годишния Зен Юнг Занг му е прилошало, припаднал и починал на място в хотелската си стая. Мъжът е живеел от няколко години във Великобритания. За последно е ходил в Китай през 2018 година. При аутопсията е открито, че има симптоми за нов инфаркт. "Той има прекаран инфаркт в миналото. Пристигнал е в Банско на почивка. Час преди да почине той е бил в спортния център в хотела и то повече от 2-3 часа. Като по-голямата част от времето е бил в сауната, а вие знаете, че за хора, които имат сърдечни заболявания, такива натоварвания са много опасни", обясни Ананиев. "Това са първите изводи на патоанатомите в Благоевград", каза още здравният министър. Не се налага изолация, поставяне под карантина или някакви специални прегледи на гостите в хотела в Банско, където почина китайският турист, казаха от РЗИ. В страната ни е създадена организация и координация между всички звена, които отговарят за превенцията и реакция при евентуално появяване на случай на коронавирус, допълни министърът. Определени са и болниците, които да поемат заразени пациенти, като са осигурени предпазни облекла и апаратура за медиците. Ананиев уточни, че в министерството постъпва информация за всички, които пристигат в България от региони, където има коронавирус. Вземат се превантивни мерки, за да бъде спрян рискът от евентуално пренасяне на заразата. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 629
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 585
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 585
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 870
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 839
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.