« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Зимата започва: първи сняг и до минус 7 градуса

Първият ден декември - първият ден на климатичната зима започна с отрицателни температури на много места в страната. Утре предстои още едно нахлуване на студен въздух, при което на много места ще превали и сняг. Днес от запад облачността, отначало висока и средна, ще се увеличава и до края на деня над почти цялата страна ще бъде значителна. Максималните температури ще бъдат близки до обичайните за началото на декември - от 4 до 9 градуса. В източните райони и в планините ще се появи южен вятър. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще започне да се усилва. С него ще започне да нахлува студен въздух. В края на нощта и ранните утринни часове от север ще започнат превалявания, в Северозападна България и високите полета на Западна, включително в Софийско - предимно от сняг, а в източните части на Дунавската равнина - отначало от дъжд. но и там до обяд дъждът ще преминава в сняг. В ранния следобед сняг ще вали в Софийско и останалите райони на Централна Западна България и в източната част на Дунавската равнина. В София, Предбалкана и Лудогорието ще се образува снежна покривка от няколко сантиметра, повече - по по-високите места. Температурите ще останат без дневен ход, т.е сутрешните няма да се различават съществено от тези след обяд и ще бъдат от около нулата до 5-6 градуса. Ще духа слаб западен, а в източните райони - северен вятър. След обяд преваляванията ще обхванат и южните райони, но от север ще спират. На юг отначало в ниските места ще вали дъжд, но валежите и там ще преминат в сняг. Около полунощ срещу сряда валежите ще спрат навсякъде. В сряда сутрин на места ще бъде доста студено: по високите западни полета, включително в ниските места на Софийско, където ще има и снежна покривка, минималните температури ще паднат до около минус 6 градуса. През деня облачността ще бъде променлива, а температурите ще са от около нула до 5-6 градуса. В четвъртък ще остане студено, особено сутрин, с температура от около минус 7 до минус 1 градуса и дневни - от 1 до 5-6 градуса. В планините ще бъде слънчево, а в низините и котловините ще има сутрешни мъгли. В петък минималните температури ще се повишат слабо и ще бъдат от около минус 3 до плюс 1-2 градуса. През деня максималните стойности ще бъдат от 3 до 8 градуса, но в много райони ще се задържат мъгли и ниски облаци и ще остава малко по-студено. Според предварителните прогнози, в събота ще се появи западен вятър и мъглите в голяма част от Дунавската равнина ще се разсеят. В западните и югозападни райони на места ще превали слаб дъжд. Температурите ще се повишат и минималните ще са около и над нулата, а дневните - от 5 до 10-12 градуса. Без съществена промяна ще остане и времето в неделя. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Контрабандни стоки за над 100 000 лева са открити на Пристанище Бургас

  • 04 Май 2024
  • 3
Успешната реализация е в рамките на операцията срещу контрабандата на ГД „Борба с организираната престъпност", ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 542
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 686
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 685
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 752
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).