От понеделник ще купуваме електронни винетки и от търговски обекти

В понеделник предстои в много голяма част от търговските обекти, да бъде дадена възможност за закупуване на каса и заплащане на електронна винетка. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие Радослав Николов в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия. „Това със сигурност ще облекчи натоварването на самите терминали и ще се намалят проблемите, посочи Николов. Той уточни, че тази възможност не е предоставена по-рано заради много организационни дейности, които трябва да се осъществят”, добави зам.-министърът. Предстои гранично контролно-пропускателните пунктове да бъдат окомплектовани всички с терминали за самообслужване. „Практиката в голяма част от страните, където се влиза на вход след граница е да не се закупуват на самите пунктове, а или онлайн през отделните канали – мобилно приложение или уеб сайт, или през първия възможен търговски обект”, обясни Радослав Николов. Той коментира и множеството сигнали за закупуване на електронна винетка. „Когато има основателни възражения и възникнали грешки, те ще бъдат разгледани индивидуално случай по случай и този проблем ще бъде изчистен, но нека това да не става повод за генерализиране като цяло на работоспособността на системата и всеки такъв отделен случай не е повод за това да считаме, че има обща неработоспособност на самата система. Към момента има много голям брой закупени електронни винетки по абсолютно всички канали и много голяма част от тях са реализирани абсолютно коректно, така че това е също знак за доверие от страна на всички потребители по отношение на системата”, каза Николов. Заместник-министърът обясни и какви са причините за спирането на конвертирането на хартиените винетки. По думите му от тук нататък този процес ще бъде спрян, защото има общ риск да бъдат неправомерно конвертирани повече винетки, което ще създаде допълнително трудности. „Предоставянето на невалидни данни по отношение на валидността на винетката създава допълнителни рискове”, обясни той. В разгара на скандала с електронните винетки стана ясно, че и чужденците не могат да си купят стикери на влизане в страната. Само на ГКПП „Капитан Андреево” има поставени апарати, но в четвъртък някои от тях блокираха. Апаратите, които са 7 на брой, се намират на трасето за входящи леки автомобили. Хората имат нужда от човек, който да им обясни как работят машините за винетки. Друг основен проблем е, че може да се плаща само с карта. Ако не успеем да закупим винетка от апаратите, може да го направим на първата бензиностанция след границата. http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 451
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 421
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 425
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 706
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 676
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.