« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Организирана престъпна група, извършвала имотни измами, е задържана при спецоперация на територията на Русе

Извършени са арести на трима участници в престъпната схема – на 38, 47 и 48 години. Сред тях е и полицейски инспектор от РУ - Две могили към ОД на МВР - Русе. Операцията е реализирана по разработка на ГДБОП, в хода на която било установено, че двамата задържани били подпомогнати от полицейски служител. Тогава в разследването се включила и дирекция „Вътрешна сигурност“. Според данните до момента организираната престъпна група е действала в периода от ноември 2020 г до настоящия момент, извършила е пет имотни измами - четири от тях - посредством неистински саморъчни завещания и една – чрез използване на неистински нотариален акт. Документите бивали представяни пред нотариуси, прехвърляни в полза на лица, ползвани за „бушони“ или „мулета“. Впоследствие те продавали „завещаните им“ недвижими имоти на добросъвестни купувачи и получените парични суми разделили помежду си. В рамките само на един ден – 15.04.2024 г., са извършени редица процесуално-следствени действия - общо 24 претърсвания и изземвания, от които четири - в служебни помещения на ОД МВР - Русе. Разпитани са над 20 свидетели, важните от които и пред съдия от ОС – Русе. Назначени са множество експертизи. При разследването са установени данни за незаконосъобразни действия и на други лица, сред които и полицейски служители от ОД МВР - Русе, както и за извършване на други престъпни деяния, част от които документни престъпления – съставяни и използвани неистински частни и официални документи пред съответни лица и институции. По думите на заместник- директора на дирекция „Вътрешна сигурност“ комисар Христо Христов, след постъпилата в дирекцията информация за евентуални неправомерни действия на полицейски служители, веднага е започнала проверка. Установено е, че чрез използването на информационните масиви на МВР са предоставяни неправомерно лични данни на хора, роднински връзки, адреси, подписи и др. Към момента на тримата задържани, сред които и полицейския служител, са повдигнати обвинения, мярката им за задържане е удължена до 72 часа и предстои Окръжна прокуратура – Русе да внесе в съда искане за всеки от тях за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. На този етап за други трима служители се извършва преценка доколко техните действия са спомогнали за извършването на тези имотни измами или касаят отделно извършено престъпление, или ако не е осъществено такова престъпление не се касае за дисциплинарно нарушение, предвид неправомерното ползване на информационните масиви на МВР, поясни Мирослав Маринов, зам.-окръжен прокурор и говорител на Окръжна прокуратура – Русе. Наблюдаващият прокурор Радослав Градев изказа благодарност за свършената работа от служителите на дирекция „Вътрешна сигурност на главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, както и за логистичната подкрепа, оказана от ОДМВР – Русе.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 236
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 250
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 251
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 249
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 262
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.