Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

Само за два дни са констатирани 80 каравани неправомерно разположени на плажа „Вромос“ край Черноморец. За момента проверките са предупредителни. Вследствие на информационната кампания 20 от тях са доброволно премахнати от собствениците им. „Установихме каравани с всички възможни нарушения. Някои са поставени на плажната ивица, други върху дюни, върху държавен горски фонд, в земеделски земи без необходимите документи", съобщи във връзка с акцията срещу незаконното къмпингуване по Южното Черноморие областният управител. При проверките са установени незаконни сондажи, един от тях - на плажна ивица. Открита е и палатка в дере. Пламен Янев благодари на хората, които доброволно са преместили караваните си. „Установихме две категории хора - едни се съобразяват със законовите норми и съдействат доброволно и други, които не осъзнават същността на проблема“, коментира той. Проверките продължават на плаж „Вромос“, като обхватът на проверяваните имоти се разширява. Ще се проверяват и имоти по сигнали на граждани. Рибарското селище в местността Ченгене скеле е също на дневен ред за проверки, където, освен каравани, върху държавни имоти са разположени моторни лодки, фургони, вещи и съоръжения. Част от поземлените имоти в тази зона са с идентификатори: 07079.10.937, 07079.10.973, 07079.10.945, 07079.10.1181 по КККР на гр. Бургас. Междуведомствена комисия ще описва нарушенията. Ако собствениците на незаконно разположени обекти и съоръжения не ги махнат, след като бъдат предупредени, следва съставяне на актове на стойност от 1000 до 3000 лв. и принудително преместване. Областният управител Пламен Янев призовава собствениците на каравани, моторни лодки, фургони, вещи и съоръжения, разположени неправомерно върху държавна земя, да проявят отговорно отношение към личното си имущество, да спазват законовите норми и да ги отстранят.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 246
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 231
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 243
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 247
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 210
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.