« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Да се освободят директорите на „Булгаргаз”, договорили условията по договора, ще предложат социалистите

Това заяви народният представител от „БСП за България” Борислав Гуцанов пред медии в Народното събрание. „В момента 486 хил. евро плащаме всички ние, независимо дали ползваме или не ползваме идващия от „Боташ” газ. Това е пълно безобразие, което се е случило по времето на служебния кабинет на президента Радев и продължаващо и в момента”, подчерта той. Гуцанов разясни още, че договорът е подписан по най-бързия начин и дори не е сългасуван с Министерски съвет, като само 8 министри са го подписали, което, по думите, му го прави делегитимен. „Тогавашният служебен министър Росен Христов подписва този договор без да има това право, защото той трябва да е подписан от директора на „Булгаргаз”. Това също буди въпроси”, добави народният представител. Борислав Гуцанов съобщи, че заключението на нарочната парламентарна комисия, създадена по инициатива на социалистите, е единодушно и то е договорът с „Боташ” да бъде изпратен до прокуратурата и ДАНС. „От БСП ще предложим да бъдат освободени сегашните директори на „Булгаргаз”, които и тогава са били на тези позиции и са договорили тези доставки на газ”, каза още Гуцанов. Той изрази надежда договорът с „Боташ” да бъде предоговорен с по-добри условия за България, като обърна внимание, че доставките на газ за страната ни през последните 2 години будят много въпросителни – независимо дали е управлявало служебно или редовно правителство. „В момента имаме газ за 3,8 млрд. куб. м, а ползваме 2,6 млрд. куб. м, т.е. 1,2 млрд. куб. м отгоре, но договорите са направени така, че независимо дали ползваш или не – плащаш такса за пренос. Интересна подробност е, че таксата на „Боташ” е 9,1 евро, докато с Гърция е 5,4 евро – два пъти разлика в цената за една и съща услуга. Кой е договорял тези условия и защо той още не е подведен под отговорност”, посочи Борислав Гуцанов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 632
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 677
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 674
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 685
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 687
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.