Прогноза за 12 март 2024г:.Жълт код за слаби гръмотевични бури и проливни валежи

Вятърът над западните райони ще се ориентира от северозапад и постепенно ще стихне, а над източна - ще се задържи от югоизток. Минималните температури ще се повишат и ще са между плюс 5°С до плюс 8°С, малко по-високи по Черноморието - до 7-10°С. През деня във вторник ще преобладава облачно време. Около обяд и в следобедните часове над Централна и Източна България са възможни и гръмотевични бури, ще има условия и за градушки. По-значителни ще са явленията над Югоизточна България, където са възможни и шквалови явления. Температурите над Западна България ще се понижат и ще са между 13-14°С., но доста по-топло ще е над източната половина от нашата страна, с температури до 17-19°С. Времето в София През нощта срещу вторник ще преобладава променлива облачност. През деня ще се задържи предимно облачно. Ще започнат валежи от дъжд. Минималните температури ще бъдат между плюс 7и 9°С. Ще духа слаб южен вятър. Дневните температури ще се повишат до 13-14°С. Времето по планините Не се препоръчват преходи по планините! Висока лавинна опасност и силни ветрове! По-значителна облачност се очаква над планините от Южна и Централна България. Очакват се и валежи от дъжд, а над 1900 метра - и от сняг. Ще духа силен северозападен вятър! Максималната температура на височина 1100-1200метра надморска височина ще са между 5°С , на 2000 метра – около 1° . Времето по Черноморието: Очакват се значителни валежи по Южното Черноморие. Ще духа умерен югоизточен вятър, но с тенденция да се ориентира от северозапад. Почти без валежи ще се задържи по Северното Черноморие. Максималните температури ще са между 12-13°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Прогноза за фини прахови частици: Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици в сутрешните часове, над по-големите градове. Стойностите ще са между 70-90мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3. Пътна информация: Не се очакват проблеми... Времето на Балканите През следващите 48 часа синоптичната обстановка над Балканският полуостров ще се определя от приближаващ средиземноморски циклон. Очакваме променлива облачност, а над крайните западни и северозападни райони и от значителни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. източник:METEOBALKANS

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Засадиха 2400 фиданки смърч в пострадала от буря гора край Доспат

  • 30 Апр 2024
  • 45
Служители на Южноцентрално държавно предприятие залесиха 2 400 фиданки обикновен смърч на 6 дка площ в местността „Омана“, землището на Доспат.

Учениците от 11е клас на НЕГ “Гьоте”, канят на благотворителен футболен турнир

  • 30 Апр 2024
  • 58
Благотворителен футболен турнир Учениците от 11е клас на НЕГ “Гьоте”, канят на благотворителен футболен турнир между училищата : НЕГ”Гьоте”, АЕГ “Гео Милев”, ППМГ “Акад. Никола Обрешков” и ПГКПИ.

ОТЛИЧИХА АНАЕРОБНАТА ИНСТАЛАЦИЯ С НАГРАДА ЗА ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА БИЗНЕСА

  • 30 Апр 2024
  • 55
Анаеробната инсталация за преработка на биоразградими отпадъци бе отличена в сектор „Награди за принос в развитието на бизнеса в региона“, категория „Предприятие“ в третото издание на BURGAS BUSINESS AWARDS BURGAS.

ЗЕЛЕНАТА ЗОНА СТАВА ОТНОВО ПЛАТЕНА НА 7 МАЙ

  • 30 Апр 2024
  • 77
Община Бургас съобщава, че зелената зона няма да бъде активна през предстоящите празнични дни.

Стартира 14-тото издание на Детска лятна академия за превенция и спорт в община Вeлико Търново

  • 30 Апр 2024
  • 69
Гост на церемонията, която се проведе на специализираните площадки за пожарна и пътна безопасност в с. Балван, беше Николай Николов, съветник на министъра на вътрешните работи.