Верните отговори от матурите по математика - на сайта на МОН

  • 28 Май 2021
Външното оценяване включваше 25 задачи, сред които такива с възможност за избор между три отговора, с кратък отговор и текстови задачи. Изпитът започна в 10.00 часа и продължи 60 минути, като за учениците със специални образователни потребности бе предвидено допълнително време за работа. Как се справиха с външното оценяване ученици от столичното 73-то средно училище „Владислав Граматик“: „Изпитът мина добре, беше лесен“. „Добре мина, надявам се да изкарам шестица и да завърша 4-ти клас успешно“. Голяма част от учениците бяха притеснени по време на днешното външно оценяване по математика, сочат наблюденията на Венета Василева – зам.-директор на 73-то училище. „Нормално е деца, които са на 10 години да се притесняват. Това е първият им сериозен изпит“, каза тя. Родители на четвъртокласници чакаха с нетърпение пред входовете на училищата края на външното оценяване. В отговор на въпрос колко време се е готвила дъщеря ѝ за изпита майка заяви: „През всичките тези години общо взето, трети и четвърти клас – през зялото време“. Резултатите от външното оценяване по математика, както и от това по български език и литература, което се проведе вчера, ще са готови на 7 юни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КАЗАНЛЪШКАТА ГАРА СЕ ПРЕВРЪЩА В СЦЕНА НА КОНЦЕРТ

  • 29 Апр 2024
  • 77
Традиционно на железопътните гари виждаме вечно бързащи, вечно чакащи хора, потънали във вихрушката на ежедневието.

Президентът Румен Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават опазването на околната среда и създават риск за ощетяване на публичния интерес

  • 29 Апр 2024
  • 68
Президентът Румен Радев упражни правото си на вето срещу определени разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават конституционно гарантираното право на българските граждани на здравословна околна среда.

НОИ стриктно приложи решението кои пенсионери имат право на великденската добавка

  • 29 Апр 2024
  • 73
Националният осигурителен институт (НОИ) стриктно и в срок изпълни решението на парламента еднократната сума от 100 лева за великденска добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв. включително.

АПИ предприема мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км в посока София на АМ „Струма“

  • 29 Апр 2024
  • 73
Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма" при 16-ти км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена.