« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Народното събрание има нов председател

  • 15 Апр 2021
Ива Рупчева беше избрана със 160 гласа "За", нито един "Против" и 74 "въздържал се" от гласувалите в пленарна зала. От дистанционно участващите в заседанието депутати трима души бяха "За", а един гласува "въздържал се". Предложенията за председател бяха две. Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС и Рупчева от "Има такъв народ". Кандидатурите се гласуваха по азбучен ред. От ГЕРБ предложиха Цвета Караянчева за председател, а от "Има такъв народ" направиха предложение - Ива Рупчева. "ГЕРБ ще се въздържи при гласуването на кандидатурите на другите политически сили за председател на парламента". Това каза пред журналисти Десислава Атанасова. "Заставам с голямо вълнение на тази трибуна, заради доверието, което ми оказвате. Осъзнавам отговорността и очакванията на всички ни да намерим най-вярната посока, за да отговорим на предизвикателствата на днешната усложнена реалност", заяви Митева след избирането си. "Поздравявам всеки един от вас с избора му на депутат. Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламент. Надявам се към опита на доказалите се професионалисти, да добавим младостта, енергията и новаторския дух на новоизбраните колеги", каза още тя. Според нея, прозрачността и отчетността трябва да бъдат водещи принципи в работата на Народното събрание. С 234 гласа "за" парламентът избра шестима заместник-председатели - Цвета Караянчева от ПГ ГЕРБ, Виктория Василева - ПГ "Има такъв народ", Кристиан Вигенин от ПГ "БСП - за България", Мукаддес Налбант от ДПС, Атанас Атанасов от ПГ "Демократична България" и Татяна Дончева, от парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!". За парламентарни секретари бяха избрани: ГЕРБ-СДС: Маноил Манев, Хрито Гаджев "Има такъв народ": Кирил Симеонов и Петър Димитров БСП: Филип Попов и Стоян Мирчев ДПС: Мастън Мастънов и Сезгин Юсеин Мехмед "Демократична България": Димитър Найденов и Иван Велов Парламентът ще работи по стария правилник до приемането на нов. Това решиха депутатите. Проектът беше приет от 233 депутати. Регистрацията ще се извършва с поименно прочитане на имената при невъзможност това да е чрез компютърната система.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ИВАН ЗВЕЗДЕВ ПРИГОТВЯ МОРСКИ ЯСТИЯ ЗА БУРГАЗЛИИ НА ЛЕТНИЯ НИКУЛДЕН

  • 02 Май 2024
  • 104
Летният Никулден, който ще бъде отбелязан масово за първи път в Бургас на 9 май, предлага много изненади за жителите и гостите на морския град.

ВЕЧЕР С ПОЕЗИЯТА НА БОЖАНА СЛАВКОВА ЩЕ ЗАРАДВА БУРГАЗЛИИ НА 8 МАЙ

  • 02 Май 2024
  • 110
Момичето, което покори света с поезията си и стана първата българка лауреат на международния поетичен конкурс "Мили Дуели" ще гостува в Дома на писателя на 8 май от 18.00 часа.

ПАСХАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ВЕЛИКДЕН ЗАПОЧВА В СЪБОТА В 23:30 ЧАСА, ВИЖТЕ КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА ЗА ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ

  • 02 Май 2024
  • 112
В събота, 4 май, представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ по повод Великден.

ВЕЛИКДЕНСКА БАГРИЛНИЦА НА ОТКРИТО ДОНЕСЕ ЦВЕТНО НАСТРОЕНИЕ В БУРГАС

  • 02 Май 2024
  • 126
С багрилница на открито Бургас отбелязва Велики четвъртък. Това е един от дните преди Възкресение, в който се боядисват яйца.

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 843
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.