Празнуващи се барикадираха в хотел в София заради проверка на РЗИ

Празнуващи в хотел в София се барикадираха снощи и не допуснаха екипите на здравната инспекция да извършат проверка за спазване на COVID мерките, предаде БНР. При проверките, направени през изминалата нощ в хотел, намиращ се в столичния квартал „Бояна“ бяха установени много празнуващи. Част от тях се заключиха в помещението, за да не допуснат екипите на полицията и РЗИ да извършат проверка. Част от празнуващите се опитаха да избягат от акцията на МВР през различни изходи на сградата. На няколко места в столицата полицията извърши проверки през изминалата нощ. Съставени са актове и полицейски разпореждания. Десетки актове за нарушения на противоепидемичните мерки издадоха от Столичната полиция и РЗИ-София вчера и онзи ден, както на юридически лица, така и на граждани. Акт получи и кметът на район „Кремиковци“ заради струпване на хора, неспазване на дистанция и неносене на маски по време на организиран празник. Днес полицаи и здравни инспектори продължават с проверките как се спазват противоепидемичните мерки в търговски центрове, фитнес зали, заведения за хранене и магазини.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започна строителството на новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“, инвестицията е за 22 милиона лева.

  • 29 Апр 2024
  • 216
С първа копка и водосвет се даде старт на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието, строено през последните десетилетия - обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ в с. Ясна поляна, община Приморско.

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на 9 юни

  • 29 Апр 2024
  • 203
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРАЗНУВА 155 ГОДИНИ С ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО И ЗВЕЗДНИ ГОСТИ

  • 29 Апр 2024
  • 215
На 9 май, от 20:00 часа, на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе тържество, посветено на патронния празник на едноименното училище, което е и най-старото в Бургас.

Медици с джетове ще оказват спешна помощ на плажуващите?

  • 29 Апр 2024
  • 214
Медиците на плажа да се придвижват не с линейки, а с джетове, както и на всеки плаж да има екип с поне един лекар – това са само част от измененията в Наредбата за водно спасяване.

Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта

  • 29 Апр 2024
  • 190
Посетителите на пещерата "Бачо Киро" в неделя спираха с любопитство, заглеждайки група деца и няколко възрастни, заети с някаква дейност по пътеките на обекта.