« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бързите тестове изчезнаха от аптеките

Фармацевтите обаче го отдават не на заобикаляне на правилата, а на факта, че хората искат да се тестват преди да се съберат с близките си за празниците. „Преди 2-3 часа ми докараха антигенни тестове, вече имам едва 7-8. Днес повече с тестове се занимавам, отколкото с лекарства”, каза магистър-фармацевтът Мая Попова. Споделя и, че понякога се съгласява да помогне с теста, като им взима проби. За днес вече има един положителен. Според медиците тестовете, които купуваме сами от аптеките имат смисъл, но само ако се правят след инкубационния период. „Точни са, особено антигенния тест е добър и трябва да разчитаме на това, защото има различни причини поради които хората не могат да отидат до здравни заведения“, каза вирусологът проф. Радка Аргирова. „Бързите тестове стават все по-надеждни, тъй като ние правим такъв, който е над 96 процента достоверен”, заяви Михаела Драгоманова, работеща в лаборатория в София. От COVID зоните, където традиционно се занимават с тестуване пък прогнозират рязък скок в броя на новозаболелите, след като и антигенните влязат в статистиката. „Предполагам, че между 10 и 20 процента ще се увеличи броят на регистрираните положителни проби, тъй като досега по-голямата част от нашите пациенти бяха изследвани с бързи антигенни тестове”, каза д-р Васил Василев, управител на 12-то ДКЦ. Там само днес са изолирали 10 положителни проби именно с бързи тестове. Източник: burgasinfo.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 150
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 249
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 244
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 270
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 281
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.