Продължава успешното плаване на фрегата „Смели“

Завърши поредния етап от плаването на фрегата „Смели”. Тя е част от състава на Втората постоянна група кораби на НАТО в Средиземно море (SNMG2). По време на съвместното плаване, с корабите от групата се проведоха учения по провеждане на кораб през обезопасен район, тренировка по приемане и предаване на гориво на ход и тактическо маневриране. След края на съвместното плаване българският кораб беше изпратен от групата със церемония по приветстване на военните кораби на море (SAILPASS). Пред фрегата „Смели“ предстои поредното предизвикателство – участието в операцията на НАТО в Средиземно море по морска сигурност „Sea Guardian”. След заставане на 21 ноември 2020 г. във Военноморска база Суда, о. Крит, се проведе разбор на съвместните действия на море и започна подготовка в базови условия на вахтените офицери и групата за проверка на съмнителен кораб.На 24 ноември ще се формира тактическата група за операция „Sea Guardian”. Освен фрегата „Смели”, в тактическата група ще влязат фрегатите „Spetsai“ от ВМС Гърция и патрулния кораб „Trent“ от Кралските ВМС на Великобритания. Предстоят работни срещи с основния команден състав, на участващите в операцията кораби, които ще напуснат Военноморска база Суда на 26 ноември 2020 година. По план в началото на декември корабите ще посетят пристанище Александрия, Египет.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФОРУМ НА КРЕАТИВНАТА ИНДУСТРИЯ - ФАРА

*Над 500 професионалисти от комуникационния бранш ще посетят морския град от 6 до 8 юни

КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ Е СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЧНИ ДНИ

  • 29 Апр 2024
  • 43
В дните от 1 до 6 май в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ви очакват празнично настроение и забавления.

БУРГАСКИТЕ МОМЧЕТА ОТ „DÉJÀ VU” ПРЕДСТАВЯТ ПЪРВИЯ СИ САМОСТОЯТЕЛЕН АЛБУМ „ПЪТ КЪМ ВЪРХА” НА 1 МАЙ

  • 29 Апр 2024
  • 40
Броени дни преди да отпътуват за турнето си в Канада, успешните музиканти от „Déjà vu” ще представят първия си самостоятелен албум „Път към върха".

Twitter ще бъде забранен в целия ЕС?

  • 29 Апр 2024
  • 97
Twitter ще бъде забранен в целия ЕС, ако не спазва новите разпоредби относно дезинформацията, заяви френският министър на цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро. Предупреждението идва малко преди Законът за цифровите услуги на ЕС да влезе в сила на 25 август.

Вече има отреден терен за изграждане на сграда на ново спортно училище в Бургас

  • 29 Апр 2024
  • 98
Вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие.