« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

„Ало” измамници искат пари за лечение на коронавирус

Последните случаи са от Русенско, но полицията отчита истински бум на такива измами и в Карнобат „Ало" измамници искат по 4 900 лева за лечение на коронавирус с кръвна плазма. Последните случаи са от Русенско, но полицията отчита истински бум на такива измами и в Карнобат. Там се правят и всякакви опити хората да бъдат предупредени, за да не станат жертви на схемата. Иван Димов от Карнобат е бивш полицай. Миналата седмица получил телефонно обаждане от непознат номер. Мъжът от другата страна на линията се представил за лекар. „Каза, че моя братовчедка се нуждае от кръвна плазма, но трябва да заплатя 3 000 лева. Не знам, нямам такава братовчедка, която да е болна", разказва Димов. Последвало второ обаждане, няколко минути по-късно - от мъж, представящ се за комисар Георги Попов, от полицията. „Каза, че тези хора са измамници и трябва да ги заловим", казва потърпевшият. Той веднага се сетил, че това е опит за телефонна измама и спрял да вдига телефона. Това обаче не е единичен случай в Карнобат. Измамниците станали особено активни в последните две седмици. „Интересното е, че са вмъкнали нов елемент - използване на името на кмета на общината Георги Димитрова и на бургаския кмет Димитър Николов. Казват: „Вашият телефон го имаме от кмета на общината или Митко Николов". Друго е да кажеш, че те праща кмет", посочва кметът Карнобат Георги Димитров. В полицията работят по всички получени сигнали. „Затова използвам вашата трибуна, за да предупредя гражданите на град Карнобат - внимавайте. Не знам поради каква причина се насочат към град Карнобат", заяви вътрешният министър Христо Терзийски. Едно от обясненията е, че градът е малък и хората са по-доверчиви на тема коронавирус. „Нито лекарите, нито полицаите, нито пък други служители в държавни структури биха взели пари, когато се обадят само по телефон и изчакват възрастните хора да им хвърлят пакет през балкона или да го занесат на определен адрес", каза Цветелина Рандева - говорител ОД МВР-Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 271
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 288
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 289
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 287
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 300
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.