« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Стартира кандидатстването по новата схема „60/40“

От днес работодателите могат да кандидатстват по новия дизайн на схемата „60/40", която има за цел да запази заетостта в периода 1 юли - 30 септември, съобщават от Агенцията по заетостта. Първоначално държавната антикризисната мярка трябваше да продължи до края на месец юни - три месеца след въвеждането на извънредното положение. Тя обаче бе променена след направени анализи и достатъчен останал ресурс за това. Според новия дизайн обхватът на фирмите, които могат да се възползват от нея, е разширен. В сектор "Здравеопазване" всички, които нямат договор с осигурителната каса, ще могат да кандидатстват за компенсации, ако отговарят на условията. По новата мярка ще могат да се възползват лекари по дентална медицина и други дейности по хуманно здравеопазване, като например кръвни банки и тъканни банки. Новият обхват включва и различни учебни центрове в сектор „Образование". Това бе обявено след заседание на НСТС на 29 юни. Отпада изискването работодателите да са платили данъци и осигуровки за 2020 г., но има условие да са ги декларирали като дължими. Според Васил Велев от АИКБ удължаването на мярката ще спомогне за запазване на заетостта за следващите три до шест месеца. Социалният министър Деница Сачева допълни, че при необходимост схемата може да бъде удължена до края на годината, но след анализ на икономическите показатели. Припомняме, че с актуализацията на държавния бюджет в началото на април в него бяха налети допълнително 1 млрд. лв. за схемата "60/40". По предишния й дизайн, към 29 юни, министър Сачева обяви, че са изплатени едва 114.7 млн. лв., което е приблизително 15% от предвидения от правителството бюджет. На електронния сайт на Агенцията по заетостта, в рубрика „Финансови стимули за запазване на заетостта", са публикувани образците на документи, информация за работодателите и процедура за кандидатстване, съдържаща условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване. Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответната Дирекция „Бюро по труда".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 139
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 234
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 228
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 255
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 262
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.