« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!
×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/15584/631f69b388244

След среща на Сергей Лавров с Николай Малинов: Предстои международно обединение на русофилите

  • 12 Сеп 2022
  • 97
Председателят на НД „Русофили“ и политическа партия „Русофили за възраждане на отечеството“ Николай Малинов участва вчера в Москва в събитие в памет на светия благоверен княз Александър Невски. На територията на Министерството на външните работи на Русия, на площад „Смоленская-Сенная“, бе открит бюст на Александър Невски, на когото Русия посвещава вчерашния Ден за памет.

„Александър Невски е изиграл съдбоносна роля за съхраняването на руската държавност, за консолидирането на нашия народ пред лицето на външните опасности, за опазването на неговата културна и религиозна самобитност и за укрепване на православието – най-важното обединяващо начало“, каза в своята реч при откриването министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

„Александър Невски отново ни припомня: Русия не може да бъде покорена“ – под това заглавие пък отрази събитието телевизия „Царьград“. „С този забележителен руски герой мнозинството от нас асоциират самата руска държава“, отбеляза в словото си Константин Малофеев, председател на Съвета на директорите на телевизията, помогнал също и за осъществяването на идеята за паметника.

В хода на събитието Сергей Лавров разговаря с Николай Малинов, като основната тема на разговора им беше идеята за създаване на Международно русофилско движение. Малинов запозна министър Лавров с напредъка в подготвителната работата. Няма по-подходящ момент от сегашния, за да се демонстрира волята на народната дипломация за международна съпричастност с Русия, аргументира позицията си председателят на „Русофили“.

Министър Лавров изрази подкрепа за създаването на международно движение на русофилите и пожела на неговите инициатори и организатори силен дух и смелост в начинанието. „Радвам се, че сте на свобода!“, бяха първите думи на Лавров в разговора му с Николай Малинов.

Единствените чужди гости, поканени на откриването на паметника на Александър Невски, бяха Николай Малинов и председателката на форум „България – Русия“ Светлана Шаренкова.

https://novinata.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ИВАН ЗВЕЗДЕВ ПРИГОТВЯ МОРСКИ ЯСТИЯ ЗА БУРГАЗЛИИ НА ЛЕТНИЯ НИКУЛДЕН

  • 02 Май 2024
  • 102
Летният Никулден, който ще бъде отбелязан масово за първи път в Бургас на 9 май, предлага много изненади за жителите и гостите на морския град.

ВЕЧЕР С ПОЕЗИЯТА НА БОЖАНА СЛАВКОВА ЩЕ ЗАРАДВА БУРГАЗЛИИ НА 8 МАЙ

  • 02 Май 2024
  • 107
Момичето, което покори света с поезията си и стана първата българка лауреат на международния поетичен конкурс "Мили Дуели" ще гостува в Дома на писателя на 8 май от 18.00 часа.

ПАСХАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ВЕЛИКДЕН ЗАПОЧВА В СЪБОТА В 23:30 ЧАСА, ВИЖТЕ КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА ЗА ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ

  • 02 Май 2024
  • 110
В събота, 4 май, представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ по повод Великден.

ВЕЛИКДЕНСКА БАГРИЛНИЦА НА ОТКРИТО ДОНЕСЕ ЦВЕТНО НАСТРОЕНИЕ В БУРГАС

  • 02 Май 2024
  • 124
С багрилница на открито Бургас отбелязва Велики четвъртък. Това е един от дните преди Възкресение, в който се боядисват яйца.

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 843
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.