« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пътуване със самолет - само след ваксина срещу Covid-19

В Германия няма да има задължителна ваксинация срещу COVID-19 - поне в това уверява министърът на здравеопазването Йенс Шпан. И все пак необходимостта от поставянето на такава срещу новия коронавирус може да възникне индиректно – например, ако самолетните компании въведат изискване да се представя сертификат за ваксинация, за да бъдат допускани гражданите до услугите на въздушния транспорт, предупреждават в редакцията на германския национален ежедневник Die Welt. В момента Международната асоциация за въздушен транспорт обмисля възможността за въвеждане на специален „ваксинационен паспорт за пътуване", отбелязва вестникът. Освен това не всичко е в ръцете на авиокомпаниите: някои страни може да въведат ваксинацията като задължително условие за влизане на териториите им. Подобен сценарий ще постави самолетните компании в ситуация, в която няма да имат друг избор, освен да изискват ваксина срещу COVID-19 като условие за допускане на пасажери на борда. Коронавирусът е заразна инфекция, предавана от човек на човек, и вероятността от инфекция на борда на самолет, където пасажерите седят в затворено пространство един до друг, нараства драстично, припомня вестникът. Ето защо в бъдеще вероятно авиокомпаниите ще искат да играят на сигурно: всяко огнище на инфекция на борда на самолет ще бъде PR-катастрофа за цялата индустрия. Най-голямата германска авиокомпания „Луфтханза“ засега уверява, че все още не планира да въведе изискване за задължителен сертификат за ваксинация. Според Световната банка до 2018 г. 4,2 милиарда души, т.е. повече от половината от населението на света, са летели поне веднъж със самолет. В същото време повечето граждани, които използват въздушен транспорт, не се считат за изложени на риск и няма да са сред първите, които ще получат ваксини срещу COVID-19. Според Die Welt ако авиокомпаниите въведат задължителни сертификати за ваксинация, това може да доведе до създаването на черен пазар за фалшиви удостоверения.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

УЧЕНИЦИ ОТ СТРОИТЕЛНАТА ГИМНАЗИЯ В БУРГАС СПЕЧЕЛИХА 1 МЯСТО В АРХИТЕКТУРЕН КОНКУРС

  • 20 Май 2024
  • 137
Във Велико Търново се проведоха тематичните финали на проект „Аз мога да строя - DELECTO“ на Камарата на строителите в България, подкрепен и от други браншови организиции.

Фотоизложба на известния фотограф Богдан Боев в резерват "Атанасовско езеро"

  • 20 Май 2024
  • 129
От днес - 20 май до сряда 22 май 2024 г., Укритие за наблюдение на птици в поддържан резерват "Атанасовско езеро" ще бъде отворено за посещение и разглеждане на фотоизложба на известния фотограф Богдан Боев - автор с международен принос и множество награди за популяризиране опазване на дивата природа.

Учени от БАН с най-престижното отличие за наука „Питагор“

  • 20 Май 2024
  • 122
Чл.-кор. проф. дгн Станислав Василев от Института по минералогия и кристалография на БАН е носител на Голямата награда „Питагор“ на Министерството на образованието и науката за цялостен научен принос.

Икономистите на БАН: България регистрира едни от най-високите нива на енергийна бедност в ЕС

  • 20 Май 2024
  • 134
България регистрира едни от най-високите нива на енергийна бедност в ЕС, но изостава при въвеждането на механизъм за подкрепа на енергийно бедните домакинства и не предприема необходимите действия за целенасочена, цялостна и координирана междусекторна политика в тази област.

БЛИЗО 1 500 ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЩЕ БЪДАТ ФИНАНСИРАНИ ПО ПРОЕКТ „СИЛЕН СТАРТ“

  • 20 Май 2024
  • 129
Близо 1 500 детски градини и училища с групи за задължително предучилищно образование (66 % от всички в страната) са одобрени и могат да получат финансиране за реализиране на дейности в подкрепа на децата и семействата по проект „Силен старт“ на МОН.