« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Със спектакъла “Докосване“ талантливият балетист Недко Георгиев отбелязва на сцена 60-годишен юбилей

С вълнуващия балетен спектакъл „Докосване“ талантливият дългогодишен премиер солист на Държавна опера - Бургас и балетен педагог в НУМСИ „Панчо Владигеров“ Недко Георгиев ще отбележи 60-годишния си юбилей. Той ще бъде представен 6-06-2021 в 18.00 часа. “Обичам шестиците, тяхната символика ме следва в целия ми творчески път“, споделя Георгиев. Ако сте завладяни от магията на танца, не пропускайте този невероятен спектакъл в НХК. Освен невероятния Недко Георгиев, на сцената ще се представят негови възпитаници и млади таланти, постигнали огромни успехи у нас и в чужбина. Сред тях са прима балерината на бургаската опера Иванина Иванова, Даниел Тичков, Полина Иванова, Яна Бердута, Натали Иванова, Теодор Цаков, Цветозара Цакова, Натали Георгиева, Гергана Георгиева, Симона Маринова, Събина Косева, Стефани Славова и специалното участие на Емил Йорданов. В концерта са включени етюди от най-известните и обичани произведения, представяни на балетна сцена. Като човек на изкуството, Недко Георгиев има много творчески лица. С тях ще могат да се запознаят всички, които посетят балетния концерт. Преди спектакъла творецът ще представи свои книги - „Четири имена на една личност“, „Приказките на вуйчо Шахриар“, „Разкази за щъркели и хора“ и два каталога с негови картини и пластики. Към всяка една от тях е добавен стих, който да засили общото усещане, което носи творбата. “Използвахме нетрадиционен похват, с поезия „илюстрирахме“ картините“, разказва Георгиев. Всички платна и пластики са изработени от материали, които Недко сам събира от брега на морето и символично ги нарича „сълзите на морето“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 103
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 172
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 167
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 196
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 201
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.