« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Разширяват учебната база на Професионалната гимназия по компютърно програмиране

Новият випуск на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас ще се обучава в седем съвсем нови и модерно оборудвани класни стаи. Те се намират на първия етаж в сградата на общежитието и включват 4 учебни стаи, 2 компютърни кабинета и библиотека. Помещенията, в които ще влязат през септември новите 4 паралелки на гимназията - 2 по специалността "Приложно програмиране" и 2 по "Програмно осигуряване", ще отговарят на всички изисквания по безопасност на 116-те ученици. Те са в отделен сектор с контролиран достъп само за учителите и учениците. Стаите се оборудват с индивидуални чинове, които позволяват да бъдат аранжирани по различен начин и на достатъчно голямо разстояние един от друг, съобразено с изискването за дистанция. Ремонтът на учебните кабинети е към своя край и в момента се обзавеждат с нови бюра и чинове, и ново осветление. След това стаите ще бъдат оборудвани с модерна компютърна техника, предоставена от компания "Скейл фокус", партньори на гимназията от самото й създаване и ще бъдат оформени по подобие на реалните IT офиси. Техниката в компютърните кабинети, също е дарение от други две IT фирми - "Вестион" и "Fadata". И тази година се затвърди тенденцията немалка част от новоприетите ученици в компютърната гимназия да идват от различни градове от страната. Над 20 деца ще пристигнат да учат в Бургас от градове като Стара Загора, Каварна, Добрич, Китен, София, Несебър, Поморие, Габрово, Севлиево. Според правилата на компютърното училище, преди да бъдат разпределени по класове, учениците ще положат входни тестове по английски език, за определяне на нивото им. С третия поред випуск общият брой на възпитаниците, които се обучават за работа в технологичния свят в IT гимназията, вече е над 320. Предстои до началото на учебната година Професионалната гимназия по компютърно програмиране да пусне собствен изпитен център на глобалния лидер в електронното тестиране в сферата на информационните технологии - Pearson Vue. Това e водещият доставчик на международни сертификационни изпити с над 5000 тест центъра в 175 страни и 230 професионални центрове в целия свят.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 47
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 101
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 101
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 125
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 135
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.