« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Експерти обсъдиха реинтеграцията на лишените от свобода

Информационната кампания със заинтересованите страни се реализира в изпълнение на проект “Повишаване на капацитета на персонала, изграждане на пилотен затвор, свързан с учебен център и подобряване на рехабилитацията на лишените от свобода“ по Програма „Правосъдие“, на Норвежки финансов механизъм 2014 -2021. На поканата на ГДИН се отзоваха представители на Агенция по заетостта, Държавна агенция за закрила на детето, Комисията за защита от дискриминация, Българска стопанска камара, Сдружение „Институт по социални дейности и практики“, Център за изследване на демокрацията, Център за хуманни политики, експерти по възстановително правосъдие и ръководители на работодателски организации, които наемат на работа лишени от свобода лица. Новият пенитенциарен комплекс в Самораново и по-специално центърът за услуги за социално включване, който е изграден в него, бяха презентирани на участниците в срещата. В дейността на центъра ще имат възможност да се включат заинтересовани страни и гражданското общество - социални и здравни служби, трудови организации и НПО. Целта е да се мотивират лишените от свобода да участват в дейности, насочени към тяхната интеграция в обществото, образование и заетост. В центъра ще се предоставя възможност и за целенасочена работа със семействата на осъдените лица, в търсене на тяхната подкрепа. Във фокуса на срещата бяха поставени още предимствата на новите програми за реинтеграция и подобряване на социалните компетентности, които са насочени към уязвимите групи, включително млади правонарушители и роми. Ръководителите на Държавно предприятие "Фонд затворно дело" и на затворническо общежитие „Казичене“ към затвора в София се включиха в дискусията, като бе споделен опит по отношение на работещите лишени от свобода. Пълна подкрепа и готовност за съдействие за бъдещи съвместни инициативи с ГДИН по отношение на рехабилитацията и реинтеграцията на лишените от свобода, заявиха в края на срещата представителите на заинтересованите страни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 248
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 263
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 264
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 262
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 275
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.