« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нови ограничения в Европа, ръст на заразените с коронавирус в Бразилия и Китай

  • 31 Юли 2020
Съветът на ЕС промени за втори път незадължителния списък на "сигурните" чужди държави, чиито граждани могат да бъдат допускани през външните европейски граници, предаде БТА. От обновения списък отпада Алжир. Преди две седмици от списъка бяха заличени Черна гора и Сърбия. В новия списък остават Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай. Облекченията засягат и гражданите на Андора, Монако, Сан Марино, Ватикана, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Списъкът засяга пътуванията до ЕС по несъществени поводи. Пътници от държавите извън списъка се предвижда да бъдат допускани в ЕС, ако са граждани на страна от Общността или в семейството на такъв гражданин, ако имат право на постоянно пребиваване в ЕС, ако работят в ключова област. Облекченията за граждани на Китай зависят от реципрочност от страна на Пекин. Британското правителство връща ограниченията върху социалните контакти в някои части на Северна Англия заради нарастващия брой заразени с коронавируса, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Министърът на здравеопазването Мат Ханкок съобщи снощи, че от полунощ не се разрешава хора от различни домакинства да се срещат на закрито в град Манчестър и предградията му, в части от Западен Йоркшър и Източен Ланкашър. Пътници, пристигащи във Великобритания от Люксембург, ще трябва да спазват 14-дневна карантина, съобщи днес британското правителство, след като такова решение по-рано през деня обяви правителството на Шотландия, предаде Ройтерс. Данните на Обединения център по биосигурност и на изпълнителната агенция за обществено здравеопазване на Англия показаха значителна промяна както в равнището, така и в темпа на нарастване на потвърдените случаи на коронавирус в Люксембург, посочи в изявление британското министерство на транспорта. Новите правила ще се прилагат на територията на цяла Великобритания и влизат в сила в 23 часа по Гринуич. От събота Дания се отваря за пътувания до и от цяла Швеция, съобщи днес датското министерство на външните работи, цитирано от ДПА. Португалия също е добавена в списъка на страните, до и от които може да се пътува, след достигне на достатъчно ниски степени на заразата, според изявлението на датското външно министерство. Междувременно Румъния е включена в групата страни, до които трябва да се избягват несъществени пътувания на фона на нарастващите темпове на инфекцията. В тази категория са вписани също България и Люксембург.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Наши търговци надуват цените с до пет пъти на китайски стоки

  • 20 Май 2024
  • 48
Наши търговци надуват цените с до пет пъти на китайски стоки от големи онлайн пазари. Това установи проверка по сигнали на потребителите в социалните мрежи. 

Хотелиери обещават с 20% по-високи заплати от миналото лято

  • 20 Май 2024
  • 46
Хотелиери обещават с 20% по-високи заплати от миналото лято. Министърът на туризма призова Външно министерство да работи по-бързо за издаване на визи за работници от Непал, Индия и Бангладеш, заради недостига на кадри.

Над 3000 литра контрабанден зехтин задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево

  • 20 Май 2024
  • 74
3220 литра контрабанден зехтин задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

ИТАЛИАНСКИ ПРОФЕСОР РАЗКРИВА ЗА ПРЪВ ПЪТ В КАЗАНЛЪК НЕИЗВЕСТНИ ФАКТИ ЗА АНТОНИО СТРАДИВАРИ

  • 20 Май 2024
  • 81
Председателят на Италианската асоциация на лютиерите проф. Гуалтиеро Николини, удостоен през 2017 година с високото почетно звание "Рицар на Италия”, идва в Казанлък, за да разкрие за първи път в света неизвестни досега факти от живота на най-великия майстор на правене на цигулки на всички времена, Антонио Страдивари.

„УЧИЛИЩЕ ЗА ТАЛАНТИ“ КЪМ КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР В БУРГАС ПРАЗНУВА 10 ГОДИНИ, С ПРЕМИЕРА НА „БРЕМЕНСКИТЕ МУЗИКАНТИ”

  • 20 Май 2024
  • 71
*Театралното семейство Алекс и Гергана Анмахян обичат театъра и са предали тази любов на повече от 100 деца