« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ОСТАВАТ БРОЕНИ ЧАСОВЕ ДО КОНЦЕРТА „БЪЛГАРИЯ ПЕЕ” В БУРГАС 2024

Музикалното събитие ще се проведе тази вечер, от 18:30 ч., в зала „Тончо Русев“ на Културен дом НХК. Това е петият концерт, който се осъществява в нашия град с подкрепата на Община Бургас и е с вход свободен. На сцена ще се качат: - смесен хор „Родна песен“ при Община Бургас с диригент Милена Добрева; - смесен хор „Бургас“ при МКЦ с диригент Светла Стоева; - вокална формация „Морски песъчинки“ с диригент Милена Добрева; - народен хор „Трепетлика“ при ЦПЛР с диригент Пепа Запрянова; - детски хор „Милка Стоева“ при МКЦ с диригент Мариета Секлемова; - женски народен хор при ПФА „Странджа“ с хормайстор Атанаска Бонева; - хор „Ми 3Украина“ (хор „Ние сме от Украйна“) под ръководството на Анатолий Демянчук; - гръцки хор „Ангира“ под ръководството на Александър Перпериев. Бургаските хорови формации обещават концерт, в който ще бъде изпълнена съвременна музика, църковни песнопения, автентичен и обработен фолклор и обичани от всички парчета. Не пропускайте този концерт за приятели, изпълнен с много любов към музиката. *„България пее“ е национална инициатива на Българския хоров съюз за популяризиране на хоровото пеене и поставянето му във фокуса на общественото внимание. Кампанията има за цел да покаже принадлежността на хиляди българи към това въздействащо изкуство, да представи красотата, богатството и колорита на хоровото майсторство в България. Друга цел на инициативата е да обедини хоровете от страната в името на обща идея и да насърчи тяхното развитие.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПЛЕНЕР ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО СЪБИРА УЧЕНИЦИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ЕВРОПА

  • 08 Май 2024
  • 24
И тази година талантливи ученици от училища на Община Бургас ще участват в пленер, посветен на Деня на Европа - 9 май. Той се организира от Областния информационен център, Европейския информационен център "Европа директно", Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

МАЛКАТА НАТИ ИМА НУЖДА ОТ СПЕШНА ОПЕРАЦИЯ, ЗА ДА ЖИВЕЕ

  • 08 Май 2024
  • 42
Натали, диагностицирана с рядка форма на болестта на Хиршпрунг, се моли за своето спасение. Детето се нуждае от спешна операция в чужбина, за да има шанс да живее. Необходимата сума от 45 000 евро не може да се осигури от майка й, която е самотен родител и се грижи денонощно за дъщеря си.

БУРГАС ЩЕ Е ДОМАКИН НА КИНОЛОЖКА ИЗЛОЖБА НА НЕМСКИ ОВЧАРКИ

  • 08 Май 2024
  • 43
Бургас ще е домакин на специализирана киноложка изложба, посветена на породата германско овчарско куче. Тя ще бъде с международно участие. Можете да видите породистите екземпляри на стадиона в кв. „Долно Езерово“. Датата е 11 май. Началото ще бъде поставено в 10 часа. В прикачения файл ще видите цялата програма за деня.

"МЕСЕЦ НА ТАЛАНТА" С ПАЛИТРА ОТ СЪБИТИЯ ПРЕДСТАВЯ ДАРОВИТИ ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В БУРГАС

  • 08 Май 2024
  • 128
Центърът за млади таланти в Бургас подарява на града изключително богата и пъстра програма от дейности и събития по повод своята тринадесета годишнина.

НАД 100 ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЩЕ БЪДАТ НА СЦЕНАТА НА ОПЕРАТА В „КАРМИНА БУРАНА“ И „ПАХИТА“ В ПЕТЪК

  • 08 Май 2024
  • 115
На 10 май от 19 часа в залата на Държавна опера – Бургас на ще бъдат представени две прекрасни произведения – величествено звучащата и впечатляваща със силата на въздействието си върху сетивата и ума сценичната кантата "Кармина Бурана" от Карл Орф и Вариации из III-то действия на балета „Пахита“ от Лудвиг Минкус.