« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЦЕНТЪРЪТ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ВОДОЛЕЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА В КВ. „ВЕТРЕН“ РАБОТИ ЦЕЛОДНЕВНО

Центърът за рехабилитация и водолечение за деца в бургаския квартал „Ветрен“ предлага специализирани грижи целодневно. Той предоставя почасови, комплексни услуги на нуждаещите се деца, съобразени с индивидуалните им потребности всеки делничен ден от 07:30 до 18:00 часа. Центърът се намира до БХ „Св. Мина“, а за предоставяните дейности и услуги потребителите не заплащат такса. Центърът се организира и ръководи от Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания „Св. Стилиан“ /бившия Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“, ж.к. „Зорница“, ул. „Урал № 1/, в който се предоставят почасови и дългосрочни качествени медицински услуги за деца от 0 до 18 годишна възраст и техните семейства, насочени към стабилизиране и подобряване на здравословното състояние, и подпомагане на възстановителния процес. Центърът за рехабилитация и водолечение за деца в кв. „Ветрен“ предлага следните услуги: - Водолечение и водна рехабилитация в закрит басейн с минерална вода - Водната рехабилитация и плуването се извършва от специалист треньор по адаптирана физическа активност и спорт. Дейностите в басейна са подходящи за профилактика и лечение на редица заболявания и укрепват общото състояние на организма на деца с двигателни, интелектуални и сензорни увреждания; - Хидротерапия /тангенторна вана/ - често прилагана за тонизиране на мускулатурата и възстановяване след травми. Осигуряването на безболезнен, но в същото време дълбок масаж на тъканите прави тази възстановителна процедура изключително ефективна; - Рехабилитация, Кинезитерапия, Физиотерапия, Лечебна физкултура, Фитнес – много важна част от комплексната грижа за здравето на децата. Съчетаването на най-успешните и утвърдени методики за работа с деца с модерната и високотехнологична апаратура прави максимално точна диагностиката, рехабилитацията и превенцията на заболяванията и дава отлични резултати при ускоряването на възстановителния процес и намалява възможността от възникване на усложнения. Водната рехабилитация в минерален басейн е полезно и широко използвано терапевтично средство при деца с двигателни нарушения. Температурата на водата осигурява релаксираща и терапевтична среда за подобряване на физическите способности, отпускане на спастичните мускули, повишаване на силата, гъвкавостта и цялата мобилност. Качествата на минералната вода я определят като изключително подходяща среда за изпълнение и допълнение към терапевтичната програма. Лечебната гимнастика включва упражнения, коригиращи стойката и походката и създаване на здрав мускулен тонус. Съчетаването на кинезитерапия, физиотерапия и водна рехабилитация увеличава ефективността на лечението.

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Над 3000 литра контрабанден зехтин задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево

  • 20 Май 2024
  • 68
3220 литра контрабанден зехтин задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

ИТАЛИАНСКИ ПРОФЕСОР РАЗКРИВА ЗА ПРЪВ ПЪТ В КАЗАНЛЪК НЕИЗВЕСТНИ ФАКТИ ЗА АНТОНИО СТРАДИВАРИ

  • 20 Май 2024
  • 74
Председателят на Италианската асоциация на лютиерите проф. Гуалтиеро Николини, удостоен през 2017 година с високото почетно звание "Рицар на Италия”, идва в Казанлък, за да разкрие за първи път в света неизвестни досега факти от живота на най-великия майстор на правене на цигулки на всички времена, Антонио Страдивари.

„УЧИЛИЩЕ ЗА ТАЛАНТИ“ КЪМ КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР В БУРГАС ПРАЗНУВА 10 ГОДИНИ, С ПРЕМИЕРА НА „БРЕМЕНСКИТЕ МУЗИКАНТИ”

  • 20 Май 2024
  • 64
*Театралното семейство Алекс и Гергана Анмахян обичат театъра и са предали тази любов на повече от 100 деца

СТУДЕНТИ ОТ 14 УНИВЕРСИТЕТА СЕ СЪБРАХА В БУРГАС ЗА НАЙ-МАЩАБНОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ

  • 20 Май 2024
  • 73
Най-мащабното математическо състезание за студенти от българските университети се проведе в Бургас. Домакин на Националната студентска олимпиада по математика (НСОМ) през 2024 г. бе СУ „Св. Климент Охридски“, Факултет по математика и информатика, със съдействието на МОН, филиал Бургас на Софийския университет, Фондация "ФМИ иновации и образование" и Община Бургас.

Служебният кабинет осигури близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища

  • 20 Май 2024
  • 96
▶ Близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища осигурява служебният кабинет.