« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Какво се случва с щъркеловите гнезда, които наблюдаваме на живо, в селата Ярлово и Драгушиново

"От 15 март камерата в гнездото на известното щъркелово семейство в село Драгушиново спря да излъчва. Установи се, че причината за проблема са срязани кабели. Екипът потвърди това на място, като се надяваме, че до седмица връзката ще бъде възстановена. Засега не са известни извършителят и причините за деянието, но ще бъдат предприети законови мерки, ако това се повтори. В село Ярлово посетихме другите две гнезда с поставени камери, разположени в двора на Тодор Дишлийски, или, както всички го наричат – бай Тодор. Той сам е монтирал седем платфоми за щъркелови гнезда в двора си. В две от тях години наред гнездят щъркели, в тях са монтирани и камерите за наблюдение на живо в YouTube канала на БДЗП. Едно от гнездата бе запълнено с най-различни видове отпадъци, които птиците носят и използват за гнездови материал. Някои от тях – като сезалите, са опасни за щъркелите, понеже могат да предизвикат заплитане. Още предишния ден бай Тодор бе отстранил най-опасните от тях, а останалите вече са изчистени напълно." Една от най-важните цели на камерите за наблюдение на живо на гнезда на бели щъркели, е именно да покаже заплахите, които застрашават птиците, и да ангажира вниманието на обществото към тях. Проблемът с отпадъците става все по-сериозен и това се отразява пряко на цялата екосистема. Необходима е цялостна промяна в нагласата на хората и ангажираност в грижата за околната среда. Тази година излъчването на трите камери се осъществява, благодарение на подкрепата на SiteGround, които са технологичен партньор и дариха средства и за подобряване на оборудването, подмяна на старите камери с нови и обезпечаване на излъчването. източник: www.bspb.org

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За по - малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари

  • 17 Май 2024
  • 558
В нея е имало 15 000 лв; Сюжетът се развива като на кино

Близо 458 млн. лв. публични средства са инвестирани в неправителствения сектор през 2023 г.

  • 17 Май 2024
  • 513
Почти 458 млн. лв. публични средства са получили юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) през 2023 г. от националния бюджет, европейски и други програми.

ПРОВЕДЕНИ СА РАЗПИТИ И СА НАЗНАЧЕНИ ЕКСПЕРТИЗИ ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ АКСАКОВО С УЧАСТИЕ НА АВТОМОБИЛ НА НСО, РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА ПОД НАДЗОРА НА ВОЕННО-ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-СЛИВЕН

  • 17 Май 2024
  • 507
Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16.05.2024 г. пътнотранспортно произшествие с участие на автомобил на Националната служба за охрана (НСО) на първокласен път от гр. Добрич за гр. Варна, непосредствено преди гр. Аксаково.

Трима членове на БАН с Почетния знак на президента

  • 17 Май 2024
  • 507
С Почетния знак на президента бяха удостоени акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева и чл.-кор. д.н. Иван Гранитски. Тържествената церемония по награждаването на дейци на образованието, науката, културата и изкуството се проведе на 16 май в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ИЗБИРАХА МЕЖДУ „ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА“ И ЕСЕ ЗА МЪЛЧАНИЕТО

  • 17 Май 2024
  • 516
Интерпретативно съчинение на тема „Цената на компромиса“ в „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски или есе „Мълчанието – сила или безсилие“. Това се падна на зрелостниците на 41. въпрос на матурата по български език и литература днес. Те имаха възможност да избират върху коя от темите да разсъждават.