« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Собственици могат да включат земите си в карта за свободно къмпингуване

Тази инициатива на Министерството на регионалното развитие и благоустройство цели освен създаване на такава карта, но и изработване на наредба, регулираща свободното къмпингуване. Терените, подходящи за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани, могат да са горски или земеделски. Те не се категоризират като къмпинги по смисъла на Закона за туризма, но подлежат на регулация спрямо поставянето на обекти в тях. От МРРБ уточняват, че предлаганите имоти трябва да са извън територията на морските плажове, пясъчните дюни и вече категоризираните къмпинги, а защитени местности и природни забележителности не могат да бъдат предлагани. Собствениците на такъв вид терени могат да заявят интерес до Областна администрация за включването на земите в специализираната карта с места за свободно къмпингуване. Изпратените предложения ще бъдат обстойно изследвани от МРРБ по отношение на пожарна безопасност, риск от бедствия и биха могли да се отразят в официален регистър.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Протест на „Възраждане“ спря украинска делегация, дошла за безплатни реактори от „Белене“

  • 15 Май 2024
  • 37
Според предварителна информация американски и украински официални лица е трябвало да огледат днес площадката на АЕЦ „Белене“ – служители на Държавния департамент на САЩ и представител на „Уестингхаус“, заедно с представители на украинската енергийна компания „Енергоатом“.

ИНВЕСТИРАТ СЕ 28 МЛН. ЛВ. В ИЗГРАЖДАНЕТО НА НАЦИОНАЛЕН STEM ЦЕНТЪР В СОФИЯ ТЕХ ПАРК

  • 15 Май 2024
  • 55
Инвестират се 28 млн. лева за изграждането на Национален STEM център на територията на София Тех Парк.

МИНИСТЪР НАЙДЕН ТОДОРОВ ОТКРОИ ПРОБЛЕМА С ЧАСТ ОТ СТРИЙМИНГ ПЛАТФОРМИТЕ В БЪЛГАРИЯ, КОИТО РАБОТЯТ БЕЗ ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

  • 15 Май 2024
  • 45
Министърът на културата Найден Тодоров участва днес в заседанието на Съвета по образование, младеж, култура и спорт на ЕС, по време на което Съветът на министрите, отговорни за културата и аудиовизията, обсъди създаването на онлайн съдържание и овластяването на културните и творчески сектори в процеса на развитие на публиките, основано на данни.

Започва процедурата за изграждане на зарядни станции за 42 млн. лева

  • 15 Май 2024
  • 53
Готови са критериите по процедурата за изграждането на зарядни станции за леки и товарни автомобили по ТЕН-Т мрежата.

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа

  • 14 Май 2024
  • 166
Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа.