БДЖ и НКЖИ започват реорганизация на движението на влаковете от жп гарите София и София-Север

Това разпореди министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на среща днес с БДЖ и НКЖИ във връзка с големите закъснения на влаковете в София от последните дни. Министър Гвоздейков възложи най-късно до понеделник да бъдат отстранени всички затруднения и да се премине към нормален режим на движение. „Обезпечете жп гарите с екипи, които да дават навременна информация и да подпомагат организацията на придвижване на пътниците“, заяви още Гвоздейков. Двете дружества информираха министъра, че в момента се разглеждат всички възможности за промяна на графика на движение, така че пътниците на железницата да не останат без транспорт, въпреки ограниченията заради ремонтните дейности. От началото на седмицата започна най-активната фаза на ремонта на коловозите на Централна жп гара София, който включва редица дейности и това е причината за създадените затруднения. От БДЖ подчертаха, че при въвеждането на новата организация на движение от 7 май целта е била да няма съкращаване на влакове, но предстои оптимизация на разписанието в минимален обем.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Премиерът Димитър Главчев води новия турски посланик на ГКПП „Малко Търново“ заради тежкия трафик

  • 28 Май 2024
  • 181
Министър-председателят Димитър Главчев и новият посланик на Турция в България Мехмет Саит Уянък предстои да посетят в близките дни българо-турската граница при ГКПП „Малко Търново“ заради проблема с тежкия трафик и задръстванията.

С над 6,2 млн. лв. ще се финансира борбата срещу домашното насилие до края на 2026 г.

  • 28 Май 2024
  • 175
Над 6,2 млн. лв. ще струват мерките, включени в Националната програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024 – 2026 г.

ПО ОБВИНЕНИЕ НА СОФИЙСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА НА 4 ГОДИНИ И 6 МЕСЕЦА ЗАТВОР Е ОСЪДЕН МЪЖ, ЗАКАНИЛ СЕ С УБИЙСТВО НА ЖЕНА

  • 28 Май 2024
  • 183
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден мъж на затвор за закана с убийство, отправена спрямо жена.

52 108 ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ СЕ ЯВИХА НА НАЦИОНАЛНО ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ ПО МАТЕМАТИКА

  • 28 Май 2024
  • 183
На днешното национално външно оценяване по математика се явиха 52 108 четвъртокласници.

БЛИЗО 500 УЧАСТНИЦИ ИДВАТ В БУРГАС ЗА ГОЛЕМИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФОРУМ, ПОСВЕТЕН НА ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ

  • 28 Май 2024
  • 206
Близо 500 участници от цялата страна пристигат в Бургас за участие във второто издание на големия двудневен образователен форум, посветен на изкуствения интелект – EduBurgas „Вдъхновители на образователни трансформации“, който ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара.