« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Служителят не е длъжен да отговаря на работодателя си по време на почивка

Работникът или служителят, който извършва работа от разстояние, сам организира своето работно време, така че да е на разположение и да работи във времето, в което работодателят е в комуникационна връзка с трети лица. Действително отработеното време може да се отчита и чрез автоматизирана система за отчитане на работното време. Работодателят е длъжен при поискване да предостави достъп до данните в системата. Мястото и характерът на работата от разстояние, условията и редът за осъществяването ѝ се определят в индивидуалния трудов договор, записа парламентът. С него или с вътрешни актове на работодателя се приемат правила, чрез които се определят редът за възлагане и отчитане на работата от разстояние, както и съдържанието, обемът, постигнатите резултати и други характеристики на работата, които са от значение за отчитане на извършеното. Когато се използва информационна система за алгоритмично управление на работата от разстояние, работодателят осигурява на служителя писмена информация относно начина на вземане на решенията. По писмено искане на работника работодателят или определено от него длъжностно лице е длъжен да провери решението на системата за алгоритмично управление и да уведоми работника или служителя за окончателното решение. Депутатите решиха също работещите дистанционно да предоставят на работодателя писмена информация за характеристиките на осигуреното от него работно място за трудова дейност. От своя страна работодателят е длъжен да гарантира, че местата за дистанционна работа отговарят на минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд. При злополука служителят е длъжен незабавно да уведоми работодателя, непосредствения ръководител или друго упълномощено по предварително уговорени ред и начин.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Бургас средната работна заплата е далеч от тази в страната и е 1574 лв.

  • 16 Май 2024
  • 6
Държавата е длъжник на висшето образование. Има демотивация, която идва и от подцененото отношение във финансов план като ангажимент на държавата. Това каза днес на пресконференция в Бургас президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Неактивните хора на пазара на труда в България са над един милион

  • 16 Май 2024
  • 1
Неактивните хора на пазара на труда в България са над един милион - те не учат, не работят, нямат регистрация в бюрата по труда. Tова стана ясно на организирана от Агенцията по заетостта конференция на тема "Стратегии за успешно активиране - настояще и бъдеще".

РДПБЗН-Бургас организира областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”

  • 16 Май 2024
  • 11
И тази година РДПБЗН-Бургас организира областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Дирекцията продължава добрата практика този вид съревнования да се провеждат в различни общини. Тази година любезен домакин на двадесет и третото областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” е Бургас.

Трагична любов и драматизъм ще видите в операта „Палячи“ в петък

  • 16 Май 2024
  • 35
На 17-и май, петък, от 19 часа, на сцената на бургаската опера, под палката на именития диригент Иван Кожухаров ще видите!

Краткосрочното настаняване под наем в ЕС вече ще бъде много по-регулиран процес

  • 16 Май 2024
  • 49
Беше приет РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2024/1028 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА за събиране и споделяне на данни във връзка с услугите за краткосрочно настаняване под наем и за изменение на Регламент (ЕС) 2018/1724