Смятан за изчезнал етюд на Рубенс беше продаден на търг за 1,3 милиона евро

Април 1, 2019 Култура
Неизвестен етюд на фламандския художник Петер Паул Рубенс, който се считаше за изчезнал от векове, беше продаден за 1,3 милиона евро на белгийски колекционер, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Общини масово уреждат застрояване на паркове и градинки

Април 1, 2019 България
От Върховната административна прокуратура е организирана поредна проверка по реда на надзора за законност спрямо норми от подзаконовите нормативни актове, приети от общинските съвети, касаещи застрояване, опазване и др. на озеленените площи на териториите на съответните общини.

Украсяват с петметрови арт инсталации изложението „Флора 2019“, откриването е на Великден

Април 1, 2019 Бургас
По-малко от месец ни дели от поредното издание на емблематичното за Бургас и най-мащабно у нас цветно изложение "Флора". В периода от 28 април до 7 май десетки професионалисти и любители ще представят най-доброто от продукцията си.

Започва регистрацията за евроизборите

Април 1, 2019 България
От днес започва официалната регистрация на партиите и коалициите за предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май, съобщава БНТ. Управляващите от ГЕРБ, които вчера представиха кандидатите си за вота, се заканиха и този път да спазят традицията и да се регистрират първи.

Учените откриха метод за увеличение на живота

Април 1, 2019 Любопитни
Учени от института Скрипс в Калифорния установиха, че инхибиторът на липаза JZL184 у бозайниците удължава живота на кръглите червеи с близо 50 процента, съобщава сп. "Нейчър".

Нови изисквания за касовите апарати са в сила от днес

Април 1, 2019 България
Новите изисквания за касовите апарати на фирмите, регистрирани по ДДС, влизат в сила от днес. Всички фирми, които не използват софтуер по продажбите и са регистрирани по ДДС, вече трябва да използват нови касови апарати.

Какъв е произходът на Деня на шегата

Април 1, 2019 Любопитни
Денят на шегата се празнува в различни страни по света на 1 април всяка година. Този ден не е официален празник, но е спечелил широка популярност и се празнува като ден, в който много хора се шегуват и разказват забавни небивалици.

"Спасителят на света" на Леонардо изчезна

Април 1, 2019 Култура
Картината на Леонардо да Винчи "Спасителят на света", която през 2017 г. се превърна в най-скъпата картина в историята, след като беше продадена за рекордните 450 милиона долара, изчезна, съобщава в. "Ню Йорк таймс".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!