Съветът на Европа ще се запознае с аргументите на КС за Истанбулската конвенция

Юли 27, 2018 България
Предстои Съветът на Европа да се запознае с аргументите, с които Конституционният съд реши, че Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията, след което ще бъде подготвена и позиция по казуса. Това съобщи Татяна Баева, която е говорител на Съвета ма Европа, цитирана от БНР.

Законотворците излязоха в лятна ваканция

Юли 27, 2018 България
Депутатите излязоха в лятна ваканция до 31 август. Първото заседание от новата сесия на Народното събрание ще бъде на 4 септември от 13.00 часа.

Истанбулската конвенция не съответства на Конституцията. Вижте решението

Юли 27, 2018 България
Конституционният съд (КС) на Република България излезе с историческо решение №13 от 2018 г., с което обяви, че т.нар. "Истанбулска конвенция" не съответства на Конституцията.

Ужасен петък – пълно затъмнение, кървава Луна, ретроградни Марс и Меркурий

Юли 27, 2018 Любопитни
Цели 102 минути ще трае уникалното лунно затъмнение в петък - най-продължителното за XXI век и най-мощното за последните 100 години. Това явление е пиковата точка на месеца и на цялата година.

Вижте условията за участие в плувния маратон от Острова до Моста

Юли 27, 2018 Бургас
Тази година традиционният плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста на бургаския плаж ще се проведе на 10 август. Разстоянието по права линия между старта и финала е 6400 метра.

Почитаме Св. Седмочисленици и Св. Пантелеймон

Юли 27, 2018 Любопитни
Българската православна църква почита паметта на Светите Седмочисленици и Свети Пантелеймон. Въпреки че за всеки един от равноапостолите има отреден ден в църковния календар, църквата е определила 27 юли за общото почитане на първоучителите на славянските народи.

Българите масово карат коли втора употреба

Юли 27, 2018 България
Българите масово карат коли втора употреба, близо половината от автопарка у нас е на възраст над 20 години и автомобилите са основно на дизел.