Рибата от река Караагач умряла от липсата на кислород

Август 17, 2016 Бургас
Спадът на нивото на река Караагач и ниското съдържание на кислород са довели до липсата на нормална среда за водните ресурси и са най-вероятната причина за измирането на рибата там.

Фотоизложба разкрива как се е променил градът ни за 100 години

Август 17, 2016 Бургас
Стари и съвременни фотографии на Бургас, правени в периода от 1919 година до наши дни, показват как се е развивал морският град през последния век от своята история.

Ученик от ПМГ донесе бронзов медал от най-престижния математически форум в света

Август 17, 2016 Бургас
С бронзов медал от 57-мата международна олимпиада по математика в Хонг Конг се завърна в Бургас десетокласникът Атанас Динев. Възпитаникът на бургаската ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ бе част от националния отбор, избран да представи България в най-елитния международен математически форум.

Ремонтират последните две необновени бургаски училища

Август 17, 2016 Бургас
Напредват строителните дейности в последните две неремонтирани бургаски училища. Това са СОУ "Йордан Йовков" в к-с "Изгрев" и СОУ "Епископ Константин Преславски" в к-с "Славейков". С тях завършва един цял цикъл за обновяване на всичките училищни сгради тук, които са близо 50.

ВИП посрещане на двумилионния пътник на летище Бургас

Август 17, 2016 Бургас
Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт посрещна днес двумилионния пътник на летище Бургас за 2016 година. През тази година летището посреща своя знаков гост с 18 дни по-рано от 2015-та година.

Бургаските археолози откриха средновековния калдъръм в крепостта Русокастро

Август 17, 2016 Бургас
Изключително запазена пътна настилка-калдъръм от XIV век бе разкрит при археологическото проучване на крепостта Русакострo. Разкрити са и част от входа на крепостта, западната стена и една от бойните кули, чиито монументален градеж е запазен на височина 3 м.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!