« септември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

“Бургасбус” отбелязва четвърт век превоз на пътници

Преди 25 години автобусните превози на територията на община Бургас са отделени от общия автотранспорт и е създадена фирма "Бургасбус". Мнозина от старите служители още помнят времето, когато не са били сигурни колко автобуса ще съумеят да осигурят за обслужване на линиите. Помнят напрежението и неимоверните усилия да се поддържа техника, доведена до ръба на годността си за безаварийно пътуване. През тези години "Бургасбус" преживя икономическа стагнация, резки скокове в цените на горивата, инфлационната вълна, но старанието за качествено обслужване на неговите пътници винаги е било част от визитната картичка на дружеството. "Желая на всички настоящи и бивши служители здраве, щастие и все така да ви сочат като добрия пример в останалите български градове. Общественият ни транспорт не е само новите автобуси и тролейбуси, а и хората, които работят в тях, в гаражите, работилниците и администрацията на "Бургасбус". А вие работите добре и това го виждат всички жители и гости на града. С инвестициите, които направихме през последните години, бъдещето на дружеството е обезпечено за десетилетия напред. Община Бургас ще продължи да подобрява условията за труда ви, а от вас очакваме само едно - доволни пътници!" - с тези думи кметът Димитър Николов поздравява всички служители на фирмата. Днес "Бургасбус" ЕООД  е общинско предприятие с над 800 служители, което го превръща в един от най-големите местни работодатели. За достойния си труд те получават достойно възнаграждение. Социалната политика на "Бургасбус" е пример за подражание за повечето фирми в страната. Благодарение на изпълнявания от Общината проект "Интегриран градски транспорт на Бургас", подкрепен от усилията на колектива, в момента техническата обезпеченост на "Бургасбус" е уникална за системата на обществен транспорт в България. Дружеството разполага със 100 модерни автобуса, 22 нови тролейбуса, 11 микробуса. Транспортните средства са климатизирани и пригодени за обслужване на граждани с увреждания и трудно подвижни лица. "Бургасбус" е лицензиран и за международен автобусен превоз на пътници. "На човека не му е дадено да вижда в бъдещето. Не знаем какво ни очаква, какви ще бъдат проблемите и как точно ще се справим с тях. Но в едно със сигурност можем да вярваме. Положихме всички усилия през изминалия четвърт век, за да служим на Негово Величество Пътника. През следващите години пътят ни ще бъде в същата посока и няма да слезем от него. Ще продължим да бъдем в услуга и на корпоративните си клиенти. Преди доста години избрахме за девиз на фирмата израза "Животът е едно пътуване". Днес се осмелявам да кажа на всички свои колеги и на гражданите на Бургас: Благодаря Ви, че пътувахме заедно! И, ако съдбата ни даде здраве и сили - нека продължим!", каза управителят на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев по повод утрешния рожден ден на дружеството.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

1100 изпълнители ще участват в осмия национален фестивал „Сребро в косите, песен в душите“

  • 25 Сеп 2018
  • 53
Само след два дни започва осмото издание на националния фестивал "Сребро в косите, песен в душите, край морето на Бургас". 100 състави и 30 индивидуални изпълнители или общо 1100 участници ще излязат на сцената в залата на НХК в четвъртък и петък от 10.00 часа.

Украйна прекратява Договора за приятелство с Русия

  • 25 Сеп 2018
  • 38
На 24 септември Русия получи официална нота от Киев за непродължаване на Договора за приятелство, съобщи във вторник пред журналистите директорът на департамента по въпросите на ОНД (Общността на независимите държави) към Министерството на външните работи на Русия Андрей Руденко.

Алпинистът Атанас Скатов ще разкаже на живо за хималайските си приключения

  • 25 Сеп 2018
  • 51
Известният български алпинист Атанас Скатов ще гостува в Бургас, за да изнесе мотивационна лекция и да представи последната си книга "Гашербрум". Срещата с него е насрочена за 19 часа на 4 октомври в експоцентър Флора.

Есента дойде със слани и хладно време

  • 25 Сеп 2018
  • 53
Ако някой разчита на завръщане дори на близи до тези температури, които имахме до вчера, следва да има предвид, че това ще се случи, но трайно - не по-рано от април. През следващите дни ни очаква есенно време, с ниски стойности.

Иван Иванов: Природният газ ще поскъпне с не повече от 8%

  • 25 Сеп 2018
  • 50
Повишаването на цената на природния газ за битови потребители и бизнеса ще бъде с не повече от 8% от 1 октомври. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов на откритото заседание за обсъждане на искането на "Булгаргаз" за повишение на цената на синьото гориво.