“Бургасбус” отбелязва четвърт век превоз на пътници

Преди 25 години автобусните превози на територията на община Бургас са отделени от общия автотранспорт и е създадена фирма "Бургасбус". Мнозина от старите служители още помнят времето, когато не са били сигурни колко автобуса ще съумеят да осигурят за обслужване на линиите. Помнят напрежението и неимоверните усилия да се поддържа техника, доведена до ръба на годността си за безаварийно пътуване. През тези години "Бургасбус" преживя икономическа стагнация, резки скокове в цените на горивата, инфлационната вълна, но старанието за качествено обслужване на неговите пътници винаги е било част от визитната картичка на дружеството. "Желая на всички настоящи и бивши служители здраве, щастие и все така да ви сочат като добрия пример в останалите български градове. Общественият ни транспорт не е само новите автобуси и тролейбуси, а и хората, които работят в тях, в гаражите, работилниците и администрацията на "Бургасбус". А вие работите добре и това го виждат всички жители и гости на града. С инвестициите, които направихме през последните години, бъдещето на дружеството е обезпечено за десетилетия напред. Община Бургас ще продължи да подобрява условията за труда ви, а от вас очакваме само едно - доволни пътници!" - с тези думи кметът Димитър Николов поздравява всички служители на фирмата. Днес "Бургасбус" ЕООД  е общинско предприятие с над 800 служители, което го превръща в един от най-големите местни работодатели. За достойния си труд те получават достойно възнаграждение. Социалната политика на "Бургасбус" е пример за подражание за повечето фирми в страната. Благодарение на изпълнявания от Общината проект "Интегриран градски транспорт на Бургас", подкрепен от усилията на колектива, в момента техническата обезпеченост на "Бургасбус" е уникална за системата на обществен транспорт в България. Дружеството разполага със 100 модерни автобуса, 22 нови тролейбуса, 11 микробуса. Транспортните средства са климатизирани и пригодени за обслужване на граждани с увреждания и трудно подвижни лица. "Бургасбус" е лицензиран и за международен автобусен превоз на пътници. "На човека не му е дадено да вижда в бъдещето. Не знаем какво ни очаква, какви ще бъдат проблемите и как точно ще се справим с тях. Но в едно със сигурност можем да вярваме. Положихме всички усилия през изминалия четвърт век, за да служим на Негово Величество Пътника. През следващите години пътят ни ще бъде в същата посока и няма да слезем от него. Ще продължим да бъдем в услуга и на корпоративните си клиенти. Преди доста години избрахме за девиз на фирмата израза "Животът е едно пътуване". Днес се осмелявам да кажа на всички свои колеги и на гражданите на Бургас: Благодаря Ви, че пътувахме заедно! И, ако съдбата ни даде здраве и сили - нека продължим!", каза управителят на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев по повод утрешния рожден ден на дружеството.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Авиомузеят с безплатен вход на рождения си ден

  • 26 Юни 2019
  • 48
На 29 юни, в деня на Българската гражданска авиация, Авиомузей Бургас става на 2 години. По случай празника можете да разгледате при вход свободен деветте самолета в експозицията.

РИОСВ провери пристанища по сигнали за опасни миризми

  • 26 Юни 2019
  • 49
Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас извършиха извънредни проверки във връзка с постъпили сигнали на жители на гр.Бургас в периода 21-24.06.2019 за миризма на нефтопродукти и пропан бутан.

За първи път в САЩ - Сан Франциско забрани продажбата на електронни цигари

  • 26 Юни 2019
  • 50
Градският съвет на Сан Франциско гласува вчера временно да бъде забранена продажбата на електронни цигари. Подобна мярка се въвежда за пръв път в американски град, дори и през интернет, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Определиха песните за „Бургас и морето“

  • 26 Юни 2019
  • 52
12 от песните, изпратени за участие в новото издание на "Бургас и морето", бяха селектирани от подборната комисия, за да ги чуем от сцената на Летния театър. Финалистите ще се съревновават за фестивалните награди на 3 август.

Създават поредния орган за безопасност на движението

  • 26 Юни 2019
  • 83
До минимум ще се сведе времето за реакции при инциденти и нередности на пътя, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов след изнесено заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в ГД "Национална полиция".