« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

“С приемането на нашите предложения в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи се слага край на скандалната и порочна практика на смяна на предназначения на общински пасища, мери и ливади, с цел превръщането им във фотоволтаични паркове. Няма повече пасища да бъдат отнемани от животновъдите, понякога, дори без тяхното знание и разрешение. Няма повече плодородната българска земя да бъде унищожавана, за да се обслужат поредните лобистки, частни или корпоративни интереси. Време е държавата да заработи в полза на гражданите. С тези промени окончателно бе забранено, занапред преобразуването и отдаването на земеделски земи от общинския поземлен фонд и от държавния фонд, за строеж на соларни фотоволтаични централи, ако същите преди това са били заявявани за подпомагане по реда на чл.37а от ЗСПЗЗ и не са били сключвани договори за наем”, заяви народният представител от “Възраждане”, Даниел Петров. Промяната, внесена от народния представител от “Възраждане” и член на земеделската комисия Даниел Петров засяга пасища, мери и ливади, които са били обект на субсидиране през последните три години. Така тези земеделски площи вече ще бъдат защитени със Закон, защото ще се спре порочната практика по смяна на начина на трайно предназначение на земи, за които, уж се твърди, че са неизползваеми и без друго практическо приложение – но ако това е било така, то тогава е нямало да бъдат заявени за субсидиране от страна на животновъди, на които са били отдавани под наем. Пресичат се възможностите за смяна на ПУП чрез общинските съвети за харизването на ливади, пасища и мери за подобни цели. “Това е поредна стъпка в борбата на “Възраждане” срещу отнемането на плодородни земеделски площи от държавния или общинския поземлен фонд и унищожаването им, в полза на реализиране на частни търговски интереси, чрез безразборно изграждане на фотоволтаични паркове. България има нужда от своята плодородна земеделска земя и ние няма да позволим тя да бъде унищожена”, коментира още Даниел Петров от “Възраждане”.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Три спасени мечета се завърнаха у дома в България

  • 14 Май 2024
  • 4
След рехабилитация в специализиран център „Арктурус“ в Гърция мечетата Никола, Мишо и Анета отново са в дивата природа Министър Петър Димитров се присъедини към спасителните екипи, които пуснаха мечетата на свобода

4467 проверки в страната извърши БАБХ за Великден и Гергьовден

  • 14 Май 2024
  • 12
Във връзка с официалните празници – Великден и Гергьовден, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 4467 проверки, извън текущия официален контрол, в обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси в цялата страна, за периода от 08.04.2024 г. до 08.05.2024 г. включително.

„ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО“ СЕ ЗАВРЪЩА В БУРГАС С ТРЕТО ИЗДАНИЕ

  • 14 Май 2024
  • 23
И през тази година Бургас ще бъде домакин на "Предизвикателството" , което ще отведе участниците в света на игралното късометражно кино.

КОПИЕТО НА ПАНАГЮРСКОТО ЗЛАТНО СЪКРОВИЩЕ ГОСТУВА В БУРГАС

  • 14 Май 2024
  • 33
Копието на Панагюрското златно съкровище ще гостува в Бургас. То ще бъде експонирано в зала „Трезор“ на Археологическия музей на бул. „Алеко Богориди “ 21 от 18 май до 30 август.

От 17 до 19 май сърцето на България отново ще бие в ритъма на фолклора. Започва 9-тото издание на един от най-големите фестивали в България – „Народен събор Пловдив“.

  • 13 Май 2024
  • 195
Над 4000 гайдари, певци и танцьори от цялата страна ще ни завладеят с автентичния си дух и заразителна енергия в периода от 17 до 19 май, когато парк „Лаута“ ще се превърне в истински рай за любителите на автентичните традиции, завладяващи мелодии и спиращи дъха танци.