« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Президентът Румен Радев се срещна с представители на парламентарната група на „Възраждане“ в рамките на конституционната процедура за провеждане на консултации с партиите от 49-ото Народно събрание

През вчерашния и днешния ден президентът провежда консултации с представители на политическите сили в 49-ото Народно събрание в съответствие с конституционната процедура. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. Държавният глава попита дали при неуспех на първия и втория проучвателен мандат за съставяне на правителство от „Възраждане“ имат готовност да предложат формула за реализация на третия мандат. В отговор на обявено от „Възраждане“ искане за предсрочни парламентарни избори, президентът поиска да разбере също как при близка до настоящата конфигурация в Народното събрание представителите на партията виждат изход от ситуацията. „България ще започне да прилича на нормална демократична държава, когато всички започнем да уважаваме законите“, заяви Румен Радев, запитан от лидера на „Възраждане“ защо не е насрочил референдум за запазване на българския лев, въпреки отказа на парламента да вземе решение. Държавният глава припомни, че съгласно Конституцията за издаване на указ за насрочване на референдум е необходимо преди това да има съответното положително решение на Народното събрание. „Това че парламентът не събра смелост да уважи волята на всички хора, които се разписаха за референдум, е сериозен проблем“, заяви президентът и припомни, че многократно е заявявал, че не трябва да се погазва гласът на българските граждани, подписали се в защита на референдума, но основният закон следва да се спазва. източник: m.president.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа

  • 14 Май 2024
  • 72
Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа.

Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас

  • 14 Май 2024
  • 86
По инициатива на Агенция „Пътна инфраструктура“ се проведе акция по залесяване в района на новоизградения обходен път на Бургас.

Таня Михайлова и акад. Николай Витанов са назначени за заместник-министри на образованието и науката

  • 14 Май 2024
  • 78
Министър-председателят Димитър Главчев назначи със своя заповед Таня Михайлова и акад. проф. Николай Витанов за заместник-министри на образованието и науката.

Делегация с журналисти от Република Сърбия посетиха МТС

  • 14 Май 2024
  • 84
От присъединяването на България към Европейския съюз досега са модернизирани 373 км жп линии, както и 8 ключови жп гари в страната.

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация

  • 14 Май 2024
  • 108
Архитектурният проект на сградата на бъдещия Факултет по фармация ще бъде представен пред бургаската общественост и всички заинтересовани на 22 май от 11:00 ч. в аулата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Датата е в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.