« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

СЗО: Пандемията с коронавируса се влошава

Световната здравна организация (СЗО) призова днес страните да продължат с усилията да бъде овладяно разпространението на новия коронавирус. СЗО предупреди, че в глобален план пандемията се влошава и че в Централна Америка тя все още не е достигнала своя пик, предаде Ройтерс. "Повече от шест месеца след началото на пандемията сега не е време за никоя страна да намалява усилията си", каза генералният директор на базираната в Женева организация Тедрос Аданом Гебрейесус на онлайн брифинг. Той също така призова участниците в масови протести да вземат предпазни мерки, за да не бъде допусната нова вълна от заразявания, предаде ДПА. Тедрос имаше предвид протестите по света срещу смъртта на чернокожия американски гражданин Джордж Флойд при полицейски арест. Той каза това, след като броят на заразените по света се увеличи през последното денонощие с рекордните 136 000, отбелязва ДПА. Генералният директор на СЗО съобщи на брифинга, че утре организацията ще проведе чрез видеоконферентна връзка съвещание, посветено на проследяването на контактите на хората, заразени с коронавируса, предаде ТАСС. "От утре СЗО започва онлайн консултации, посветени на проследяването на контактните на болните от Ковид-19, за да обменим технически и оперативен опит, включително в областта на иновациите в цифровата сфера", каза той. СЗО заяви още, че продължава да смята, че предаването на коронавируса от хора без симптоми е рядкост, въпреки предупрежденията на редица експерти по света, че подобно заразяване е по-често и вероятно обяснява защо пандемията е толкова трудна за овладяване, предаде Асошиейтед прес. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

  • 18 Апр 2024
  • 46
Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския районен съд в Деня на българската Конституция и юрист.

УЧЕНИЦИ И УЧИЛИЩНИ ПСИХОЛОЗИ ОБСЪДИХА ПРОБЛЕМИТЕ И ПРЕВЕНЦИЯТА НА РИСКОВЕТЕ В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ

  • 18 Апр 2024
  • 64
В Конгресния център се проведе среща на ученическите съвети, организирана от младежките ученически омбудсмани и отдел „Превенции и младежки политики“ към Община Бургас.

ОУ „Васил Априлов“ отбелязва 65 години от създаването си

  • 18 Апр 2024
  • 54
По повод 65 години от създаването си, основното училище е подготвило събития през цялата година, но най-наситено е през април, посочи Марияна Стефанова.

Наводненията в Дубай предизвикаха въпроси за посяването на облаци

  • 18 Апр 2024
  • 63
Порой от дъжд във вторник наводни части от Дубай, превърна улиците в реки и затвори за известно време второто най-натоварено летище в света. Водният потоп предизвика въпроса: Беше ли това бедствие причинено от програмата за засяване на облаци на Обединените арабски емирства?

Народното събрание прие на първо четене предложение от БСП закон за доброволчеството

  • 18 Апр 2024
  • 71
Кристиан Вигенин: Надявам се парламентът да бъде запомнен с нещо позитивно за финал, като приеме закона и на второ четене