« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Естествени продукти, които гонят настинката

През есента – времето на настинките и грипа, трябва правилно да защитите организма си. Но какво ще стане, ако вече сте болни? Ето няколко продукта, които ще ви помогнат сами с да се справите с настинката. Пилешки бульон Супата от пилешки бульон или самият бульон е много полезна при настинки. Това средство от традиционната медицина се използва от няколко години. В състава на бульона има много минерали и протеини. Именно от тях се нуждае болният организъм. Бульонът съдържа също електролити, които помагат да се избегне дехидратацията. Учените откриха, че пилешкият бульон улеснява носното дишане, той действа противовъзпалително и антивирусно. Бъз Сиропът от това растение е ефективно средство за лечение на настинки. С него тежестта на симптомите ще намалее и болестта ще отстъпи възможно най-скоро. В допълнение, горски плодове съдържат антиоксиданти - полифеноли, които инхибират активността на вирусите в организма. Чесън и лук Пикантните зеленчуци са полезни като превантивно средство. Те имат антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства. Благодарение на тяхната консумация защитните свойства на организма ще се подобрят, имунитетът ще бъде засилен. Горещ чай Той също помага да се отървете от настинката. Горещият чай работи точно като пилешкия бульан. Тоест, облекчава назалната конгестия и помага при дехидратация. В чая има полифеноли и танини, които имат антиоксидантни, които го правят противовъзпалително и противотуморно средство. Мед Това е добре известно средство при настинка, за което всички знаят. От древни времена медът се е считал за лекарство. И все още се използва като защита срещу настинки и бактерии. Медът помага и за излекуване на кашлица. Цитрусови плодове Традиционната медицина сочи, че при настинки трябва да се ползва витамин С трябва. Портокали, лимони, лайм, грейпфрут – всички те ще ви съдействат да се отървете от ужасните симптоми. А имунната ви система ще стане по-силна, ако редовно ги ползвате с храната си. Ехинацея Ехинацеята отдавна е признато лекарство срещу обикновената настинка. Тревата и коренът на това растение се използват повече от четири века. Благодарение на съдържанието на флавоноиди, продуктът укрепва имунната система и намалява възпалението. po-zdravidnes.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 214
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 247
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 196
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 243
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 212
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.