« ноември 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ – беседи за любовта и другите неща от живота: Защо днес е толкова трудно и сложно да запазим отношенията си?

Катя ПЕНЕВА, любовен терапевт: Не търсим любов, търсим силни преживявания

Защо ли? Малцина от нас си задават този въпрос. Опитваме се да живеем смислено, поставяйки си трудни, а понякога и недостижими цели. Склонни сме да робуваме на собствените си морални ценности, да се подчиняваме на нормите на обществото. Много по-лесно ни е сякаш да сме праволинейни, отколкото да правим компромиси или да задоволяваме чужди интереси. Индивидуалисти сме, безкомпромисни и неумолими. Предпочитаме да сложим край на връзките, които не ни удовлетворяват, отколкото да търсим решения и да намираме смисъл във всяко препятствие, изправило се на пътя на интимните ни отношения. Не защото забравихме какво е „истинската любов“ или защото не помним какво е да се обичаме. По-скоро не сме склонни да акцентираме върху емоционалните си преживявания с любимия. Твърде много енергия, усилия, надежди и пак до следващата канара. Не сме готови или просто сме твърде изморени. Докога и как, защо, отново, пак, накъде и как. Няма смисъл.
Не търсим любов, търсим силни преживявания. Някой, с когото хей така да се позабавляваме невинно, временно и на шега. Без ангажименти и задължения. Предпочитаме да празнуваме, а делниците на живота да подминем с мълчание. Бягаме от скуката. Партньорът за цял живот е бреме, а идеята, че ще прекарваме по-голямата част от времето си с него, ни ужасява. Предпочитаме съвместни развлечения, но не и обща перспектива. Спомените в този сюжет са забранени, бъдещето е недопустимо, настоящето е строго индивидуално, но несподелено. Ден за ден и емоция срещу емоция или от изгрев до пладне, само за час или два. Сделката е ясна. Няма губещи, но няма и печеливши. Да не смесваме работата с интимния си живот, а чувствата с другия да не оставяме да владеят ума ни.
Сякаш не сме готови да водим обикновен живот, сивото ежедневие е грозно и ни плаши, а мръсните ни дрехи засрамени дремят в коша пред пералнята в килера. В страстната и романтична любов няма място за неизмити съдове. Ние сме твърди идеални, почти съвършени, хора, имащи материални мечти и този твърде обикновен живот не се вписва в успешното ни бъдеще и реализираното ни настояще. Представата ни за любовта, и тя е като нереалистичните ни идеали за живота. Нова кола, имоти, банкови сметки с повече нули. Запърженият лук, ароматът на вкусен селски бобец, споделен в уюта на скромен дом, е отдавна забравено, забранено удоволствие в нечий чужд живот. „И хлебец еж, водица пий и дий, воле, дий“. Животът ни стана сякаш твърде сложен и луксозен, за да си позволяваме да бъде посвоему прост. Потопили сме се в лудостта на градския живот, в който нямаме търпение, нямаме и време за обикновената любов. Бързо хранене на крак, лайкове, професионална реализация. Свикнахме много бързо с пакетирания си начин на живот. С онова щастие, което можем да претоплим в микровълновата печка или да си поръчаме по интернет. Приключваме връзките си винаги, когато не виждаме нещо добро, за да продължим да търсим нещо по-възвишено. Личното ни пространство е неприкосновено, а границите ни – непреодолими. Нямаме място за сантименталности. Моето „обичам те“ към теб е твърде тривиално, щом в него няма аромата на скъп френски парфюм. Разкрепостеното ни мислене отдели секса от любовта.
Живота си превърнахме в скучна броеница. Няма аромат, няма вкус, цветовете поляхме с „вениш“. Стерилно чисти и ароматизирани, сгънати в тъмния шкаф на измисления си живот, очакваме любовта да ни срещне спонтанно и да извади изгладените ни души на светло. В живота ни няма място за нежни откровения, защото не можем да си позволим да сме уязвими, да страдаме, за да си признаем, че се нуждаем един от друг. И така животът ни самотно и ненужно пулсира, но съвършено. Кафе и фреш, диета в стилен тоалет. Безсмислието на дните си превърнахме в лозунг. Все по-независими и видимо успели, паравана, зад който крием провала в личния си живот. Много ангажименти и липса на присъствие с любов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината с кампания „Засади дърво“

  • 22 Ное 2019
  • 78
Включване на гражданите в процеса на създаване на приятна околна среда са част от целите, с които стартира кампанията на Община Бургас "Засади дърво". В нея може да се включи всеки бургазлия, който иска да засади дърво, да постави своя табелка и да се грижи за него.

Артистичен и музикален Никулден очаква бургазлии

  • 21 Ное 2019
  • 156
Бургаският Никулден обещава отново да зарадва и зареди с много весело настроение и незабравими емоции всички жители на морския град. Празникът тази година ще покаже за пореден път, че бургазлии носят артистичен и музикален дух.

Експерт прогнозира поскъпване на банковите такси

  • 21 Ное 2019
  • 158
Таксите по основни банкови операции ще поскъпнат отново. Предупреждение за това може да се види на интернет страниците на част от банките, а новите по-високи цени идват в навечерието на влизането в сила на европейска директива.

Няма да има ръчно броене на изборните резултати в София

  • 21 Ное 2019
  • 152
Няма да има ръчно преброяване на бюлетините за втория тур на изборите за кмет на София. Това реши състав на Административния съд - София град, пред който щабът на загубилата кандидатка Мая Манолова обжалва изборните резултати.

Изхвърлят Русия от футболното Евро 2020 и Олимпиадата в Токио?

  • 20 Ное 2019
  • 261
Русия може да бъде изхвърлена от участие на Евро 2020 по футбол, а мачовете в Санкт Петербург да бъдат отнети от града. Новината идва в светлината на поредния скандал с допинг около страната.