УМБАЛ получи термолегло за недоносени бебета

Днес Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас получи ново термолегло за недоносени бебета. То е купено със средства от благотворителни бягания на организацията 5kmrun. В бяганията участваха жители на четири града - София, Варна, Пловдив и Бургас. Стойността на дарението е 14 400 лв.

По-голямата част от сумата е събрана от физически лица, има и дарения от фирми, сподели организаторът на бяганията на 5kmrun в Бургас Васил Динев. "Благодаря на всички хора, които отделиха от времето си да бягат и да даряват. Чудесно е, когато такава кауза обедини толкова много хора и се увенчае с успех.

В отделението имаме едно термолегло, но имахме голяма нужда от второ поради увеличение обема на нашата работа", сподели д-р Мирослава Колева от Отделението по неонатология. Тя заедно със свои колеги също участва в събитието и пробяга 5 км.

С помощта на термолеглото бебетата по-лесно се адаптират към нормалната температура в помещението. То е снабдено с датчици, както и с лампа за фототерапия. Апаратът е последен клас, и изключително лесен за обслужване от страна на персонала.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 156
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 147
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 147
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 140
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 144
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.