« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ - беседи за любовта и другите неща от живота: Еротична интимност или порнография?

Еротична интимност или порнография?

Катя ПЕНЕВА, любовен терапевт: Изберете сами!

От виртуалната любов до виртуалния секс та чак до порнографията – една много експлоатирана напоследък тема. Застъпниците ѝ твърдят, че тя продава безвредни фантазии, които възбуждат възрастните или ги вдъхновяват да експериментират в сексуалния си живот. Безопасна, неморална територия, в която всеки може да задоволи страстите си. Не съществува възможността да бъдеш отхвърлен, там винаги можеш да правиш секс, с когото пожелаеш, защото всички са готови по всяко време да изпълнят желанията ти. Там няма нужда да се обвързваш, никой не те съди и не се притесняваш как ще се представиш. Но най-хубавото на порнографията е, че тя, за разлика от партньора ти, е винаги е на твое разположение. Фантазиите помагат на много хора наваксват липсващата им интимност.
Често мои клиентки ми споделят, че още в самото начало могат да определят откъде мъжът, с когото излизат, е усвоил техниките си в леглото. Много мъже пък от своя страна искат от партньорките си да влязат още от първата или втората среща в ролята на „палавата ученичка". Наслушала съм се и на много сексуални фантазии и знам, че онова, от което хората се възбуждат, обикновено не е никак приемливо според утвърдените норми на обществото. Често доброто възпитание и срама са онези пречки, които карат жените да бъдат въздържани и свенливи, да гледат плахо и да критикуват свръхочакванията на партньорите си. Не на последно място е разликата в смисъла, който влагат жените и мъжете в еротичната интимност. Дали това е акт на спонтанност и любов, или са просто техники, които трябва да приложим без да се ангажираме емоционално.
Що се отнася до порнографията, сякаш предпочитаме да не мислим за нея. Тя е нещо грубо, натуралистично, но безкрайно желано, защото излиза отвъд територията на допустимото. Точно тази наслада, която я има в извратеното, отвратителното, точно тя ни изненадва, обърква и плаши. Стараете се да сте да сте благоприлични, да се съобразявате с изискванията на партньора си, но сякаш това, което предлагат в изобилие еротичните сайтовете няма нищо общо с претопления семеен секс и човек винаги се нуждае от онзи десерт, който дава пълнота и придава завършеност на цялостното изживяване. Така, вместо в реалността често сме във виртуалното. Неограниченото пространство на ограничените ни възможности.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 167
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 185
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 155
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 188
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 162
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.