« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Доц. Мангъров поиска новият здравен министър да отмени мерките срещу COVID-19

Най-доброто, което може да направи новият здравен министър. е да отмени безумните мерки и хората да се върнат към нормалния си начин на живот. Това посъветва инфекционистът доц. Атанас Мангъров служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров в интервю за "Фокус". По думите му пандемията си върви независимо кой е министър. Най-вероятно към края на лятото - началото на есента ще приключи. Няма какво толкова да се управлява, смята доц. Мангъров. Според него, за да се овладее епидемията, вирусът трябва да премине през най-малко 70% от населението. „В момента имаме около 1 млн. ваксинирани и 400 хиляди доказано заразени, което е три пъти по-малко от реалните случай. Би трябвало да имаме около 3 млн., които имат имунен отговор на ковид. При население от 6-7 милиона , очевидно краят не е далеч. Реално никой не може да каже дали ще има четвърта вълна, защото няма точни статистически данни, това са мои изчисления, които не почиват на точна статистика".Доц. Мангъров допълни, че не би препоръчал на никой родител да сложи ваксина на детето си, тъй като те не са достатъчно добре изпитани за възрастни, а пък за деца – още по-малко. Той посъветва хората да се успокоят и да се върнат към нормалния си начин на живот. Според него най-лошото на досегашния НОЩ, който не липсва, по думите му - на никой, е, че е плашел хората. По отношение на високата заболеваемост от COVID-19 в Индия, инфекционистът коментира, че данните се представят манипулативно. „Това е много манипулативно, защото се казва 400 хиляди души новозаразени за ден, но това е страна с 1 милиард и 400 милиона души, което съответства на около 2 хиляди души при нас, спрямо населението на България”.Доц. Атанас Мангъров допълни, че досега не е видял човек изкарал, какъвто и да било вариант, на COVID-19 да се зарази от друг вариант. „Няма как човек изкарал веднъж инфекцията да се зарази отново. Ако това се случи, е изключително рядко“, подчерта той.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”ще модернизира учебната среда със 730 000 лв.

  • 15 Апр 2024
  • 247
Бургаската Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” спечели финансиране на концепция за интегрирани териториални инвестиции – Академия “Успешно ново начало”.

Здравният министър д-р Кондева удължава забраната за износ на инсулини с още месец

  • 15 Апр 2024
  • 311
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде заповед, с която удължава с още месец забраната за износ на определени групи лекарства.

Повишения във водосборите на няколко реки се очакват в сряда, според данни на МОСВ

  • 15 Апр 2024
  • 252
В резултат на валежи в сряда, 17 април, ще има по-значителни повишения във водосборите

Велико Търново вече разполага с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух

  • 15 Апр 2024
  • 290
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова участва в откриването на седмото и първото ново държавно болнично вертолетно летище извън София.

3 398 111 лева е размерът на вноската по чл. 1 от Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт за месец март 2024 г.

  • 15 Апр 2024
  • 208
С влизането в сила през месец ноември 2023 г. на Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт, лицата, които произвеждат нефтопродукти от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия, се задължават да правят месечни вноски за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт.