« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Създават Експертен съвет за бременни и родилки с COVID-19

Експертен консултативен съвет ще подпомага лечебните заведения при комплицирани случаи на бременни и родилки с доказан COVID-19. Това съобщиха от здравното министерство. Съветът се създава на 25 март и е към министъра на здравеопазването. В него членуват български специалисти в областта на акушерството, гинекологията и неонатологията. Председател на съвета е проф. д-р Асен Николов от СБАЛАГ „Майчин дом“, София.Експертният съвет ще проучва добри национални, европейски и световни практики в областта. Ще обсъжда периодично новите постижения на медицинската наука и практика в областта на оказването на медицинска помощ на бременни и родилки. В това число в условията на епидемично разпространение на COVID-19 и с оглед динамиката на разпространение и спецификата на развитие на заразното заболяване. Съветът ще събира, анализира, обсъжда и изразява становища по актуални въпроси във връзка с оказването на медицинска помощ и обслужването на бременни и родилки, в условията на епидемично разпространение на COVID-19. При необходимост съветът ще обсъжда различни въпроси с цел разширяване на експертизата и подпомагане дейността на експертните съвети по отделните медицински специалности по въпроси с медицинската помощ на бременни и родилки, включително и в условията на епидемично разпространение на COVID-19. Ще изразява становища по искане на лечебни заведения в страната за необходимата медицинска помощ на бременни и родилки, обърнали се към тях, със съмнение или с установена инфекция от COVID-19 в комплицирани случаи, които изискват специална експертиза. Членове на Съвета са: · проф. д-р Емил Ковачев, СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“, гр. Варна; · проф. д-р Славчо Томов, Медицински университет - Плевен; · проф. д-р Екатерина Учикова, УМБАЛ „Св. Георги“, гр. Пловдив; · доц. Николай Лазаров, УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, гр. Стара Загора; · проф. д-р Боряна Слънчева, СБАЛАГ „Майчин дом“, гр. София; · доц. д-р Ралица Георгиева, СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, гр. София; · доц. д-р Виолета Димитрова, СБАЛАГ „Майчин дом“, гр. София; · проф. д-р Иван Костов, СБАЛАГ „Майчин дом“, гр. София; · д-р Румен Велев, Втора САГБАЛ „Шейново“, гр. София.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 130
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 150
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 128
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 156
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 134
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.