Кога ще са магнитните бури през септември

  • 02 Сеп 2020
За щастие, очакват се само няколко магнитни бури. Такова събитие може да причини проблеми на хората, зависими от времето. Трябва да сте наясно с магнитните бури предварително, за да сте готови за възможни здравословни проблеми. Както показва практиката, промяната в геомагнитния фон води до безпокойство, напрежение, безсъние и влошаване на настроението. Възможни са и по-сериозни последици, например рецидиви на хронични заболявания. Първото огнище се очаква на 6 септември. Известен дискомфорт ще усетят хората с психологически разстройства и хипертония. Възможни са проблеми със съня, емоционално вълнение. Основното нещо е да се държите под контрол и да не си го изкарвате върху близките. Откажете се от нездравословната храна (пържена, мазна и др.), Изключете също алкохола и кофеина. По-добре е да приемате билкова отвара на базата на мента, маточина и лайка. Няма да е излишно да имате неинтензивна физическа активност: йога, гимнастика. В края на трудния ден можете да вземете контрастен душ. Следващата магнитна буря се очаква на 29 септември. Тя ще започне сутринта и ще продължи до 30 септември. Това събитие ще се окаже много силно за мнозина със здравословни проблеми. Хората с хронични и сърдечно-съдови заболявания винаги трябва да носят със себе си аптечка. Избягвайте кавги и конфликти, тъй като емоциите могат да ви раздвижат, а не здравия разум. Отложете тежката физическа активност за два дни, заменете я по-добре с разходки на чист въздух. Източник:zdrave.to

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 13
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 19
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 38
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 71
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 80
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.