Увеличават парите за клиничните пътеки

  • 14 Авг 2020
Подписан е анексът към Националния рамков договор, с който се повишават средствата в сектор здравеопазване. "Клиничните пътеки ще бъдат увеличени с 20 лева, с които ще се покриват тестовете за COVID-19". Това каза на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов. "Отделно клиничните пътеки ще се увеличат с 10%, считано от 1 август до 31 декември. Това увеличение ще има устойчив характер и ще продължи и през 2021 г.”, заяви проф. Ангелов. "В първичната извънболнична медицинска помощ също ще има увеличение на цените на всички дейности средно с 10%", допълни той. "Цените на първични и вторични прегледи също се увеличават с 10%, увеличават се и обемите. Това касае приблизително 6000 практики”, обясни здравният министър. В денталната помощ се предвижда покачване на цените на дейностите без протезите с приблизително 10%, като целта е да се увеличат месечните плащания считано от 1 август 2020 г. "Целта на това е да се увеличат услугите за пациентите. Това ще доведе до повишаванена качествата на предлаганите услуги. С 10 % се увеличават и цените при фармацевтите при заплащането на рецепти, които са 100 % реимбурсирани от НЗОК“, каза още министър Ангелов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 106
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 94
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 91
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 101
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 59
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.