« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЕС обещава по-големи инвестиции в космическата индустрия

Европейският съюз възнамерява да инвестира повече пари в изстрелването на ракети, в подобряването на сателитни комуникации и инициирането на космически изследвания. Това заяви в интервю за "Ройтерс" европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон, чийто портфейл включва и космическия сектор. В интервюто си за медията, Бретон изрази надежда, че в следващия бюджет на блока, Европейската комисия ще отпусне 16млрд. евро за космическата индустрия. Той допълни, че планира да предложи и основаването на Европейски космически фонд на стойност 1млрд. евро, чиято цел ще бъде да стимулира дейността на стартъп компаниите в сферата. В желанието си да стимулира иновативността на европейските предприемачи, Бретон иска да организира и състезание за предоставяне на безплатен достъп до сателити и стартовите съоръжения на най-добрите иноватори сред тях. Междувременно, Бретон обяви, че системата за сателитна навигация "Галилео" ще бъде завършена в края на 2024 година, вместо през 2027. Нейната цел остава внедряването на нови поколение спътници, "най-модерните в света", които да могат да си взаимодействат помежду си и да предоставят по-точен сигнал. Това ще допринесе за осигуряването на високоскоростен достъп до Интернет за всички европейци. През последните десетилетия Европа се стреми да изгради независим от американските и руски пионери достъп до Космоса, с помощта на ракетите "Ариан" или съперникът на GPS - "Галилео". Но скорошната поява на американския конкурент "СпейсЕкс" и ракетите за многократна употреба, както и бързият напредък на Китай, включително първото кацане на далечната страна на Луната миналата година, дава сега нова спешност на амбициите на Европа. "Космосът е една от силните страни на Европа и ние искаме да дадем всичко от себе си да я подпомогнем", заяви еврокомисарят.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Спират движението по пътя „Рудник“ – Брястовец заради силен вятър и снегонавявания

  • 27 Ян 2021
  • 129
Община Бургас затваря временно пътя между квартал "Рудник" и село Брястовец. Шофирането там е опасно заради силен вятър и снегонавявания. Общински служители и почистваща техника са на място.

Култови цитати от BG филми ще четем това лято по бургаските пейки

  • 27 Ян 2021
  • 100
Дори и след най-мрачната зима бургаското лято винаги идва и градът става една от най-търсените дестинации у нас за почивка, забавление, спорт, рекреационен и културен туризъм. Общината мисли още отсега как да го направи още по-интересен за своите жители и гости.

ВиК ще подменя тръбите под приоритетни улици по искане на кмета

  • 27 Ян 2021
  • 116
На 14 януари кметът Димитър Николов поиска да бъде прецизиран и предварително обявен списък с предвидени за подмяна на тръби улици в годишния план на ВиК, за да бъде съобразена с него капиталовата програма на Община Бургас.

Общинският съвет даде зелена светлина за ремонт на медицински кабинети

  • 27 Ян 2021
  • 105
Общинските съветници подкрепиха докладни записки на кмета, свързани с подобряване на здравните и социални услуги в Бургас. Те дадоха съгласие общинска администрация да започне ремонт и подобряване условията на труд в медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве.

Общината извършва мащабно почистване на речни корита

  • 27 Ян 2021
  • 110
По разпореждане на кмета Димитър Николов се извършва мащабно почистване на речни корита и дерета от наноси, натрупани по време на интензивните валежи през този месец.