« декември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Български студенти бедстват в Китай - визите им изтичат, няма полети

Български студенти в Китай са в безизходица. 20-ина наши сънародници са блокирани там, след като в страната се разразява втора вълна на Ковид-19. Полети и влакове до Европа почти няма, или са на цени между 5 000 и 6 000 евро. В същото време от университетите им настояват общежитията да бъдат освободени, а визите им за обучение изтичат след дни. "Университетите поставят ултиматуми - или студентите да напуснат общежитията до 15 юли, или да си заплатят за много месеци напред. Проблемът засяга и целия регион на Тайван. Беше направен списък от 20 души, но по-късно имаше още заявили, че искат чартърен полет", заяви студентът Веселин Найденов. Той обясни, че престоят на ден е от 50 до 100 лева. "90 и повече процента от тези студенти са на стипендия от китайското правителство. Техните семейства са изключително затруднени да се заплащат такива суми", добавя студентът. По думите му полетите до Европа са сведени до минимум, тъй като правителството почти не разрешава международни полети. Младежите проверяват дори варианти за влакове и 10-дневно прибиране, но международните влакове също са спрени. Голяма част от нас са отчаяни, не знаем какво да правим", От Външно министерство съобщиха, че е изготвен списък с 23 студенти, които са се свързали с мисията ни и са заявили, че желаят да се завърнат у нас през юли, или след това. Проучват се и варианти за намиране на оптимални редовни полети от Европа до Китай. "Посолството ни в Пекин и Генералното ни консулство в Шанхай имат указания да направят постъпки пред ръководствата на университетите, в които се обучават студентите ни, за да бъде осигурено безпрепятствено пребиваване, да им бъде оказана помощ по осигуряване на всички нужди от битов характер до намиране на възможност за тяхното отпътуване от Китай", пише в позицията на Външно министерство.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

На 5 декември ще се проведе финалът на предприемаческото състезание BurgasBlueS

  • 04 Дек 2020
  • 78
Презентирането на бизнес идеите на отборите и награждаването ще се излъчва на живо в интернет.

Изберете българското

  • 04 Дек 2020
  • 80
Днес търговците подредиха своята стока.

Награждават спортистите на Бургас за 2020 -та година онлайн

  • 04 Дек 2020
  • 84
По традиция в края на всяка година се определят и награждават спортните герои на Бургас, постигнали най-големи успехи на международни и държавни първенства и турнири, както и техните треньори. През настоящата година, заради епидемията от ковид-19, класацията ще се проведе онлайн.

Нека настроението ви бъде цветно като новите чадъри на „Богориди“!

  • 04 Дек 2020
  • 83
Да, има ги и на други места по света. Но новите, които сме поставили по ул. "Богориди", не са просто закупени и окачени чадъри, а изрисувани с желание и въображение, което ги превръща в предмети на изкуството.

В Бургас отвориха приемна за помощ при попълване на заявленията за финансова подкрепа към бизнеса

  • 04 Дек 2020
  • 82
От днес в Бизнес инкубаторa е разкрита приемна за местните фирми, които имат нужда от помощ при попълване на заявления за получаване на подкрепа по обявените мерки и проекти, свързани с преодоляване на икономическите последици от пандемията.