Тръмп: Китай може нарочно да е създал коронавируса, за да дестабилизира световната икономика

Американският президент Доналд Тръмп вчера подхвърли в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл", че Китай може съзнателно да е разпространил новия коронавирус, за да дестабилизира световната икономика. "Има вероятност да е било нарочно", каза Тръмп, като посочи също, че това не се основава на разузнавателна информация и има по-голяма вероятност световното разпространение да е било случайно. "Но човек никога не знае". Президентът отправи обвиненията докато налага редица налози, за да уязви китайската икономика, отбелязва ДПА. Напрежението между САЩ и Китай расте отчасти заради коронавируса, като през последните месеци Тръмп на няколко пъти заяви, че Китай не е прозрачен относно първоначалното разпространение на болестта. Членове на американската администрация казваха, че според тях новият вирус е дошъл от китайска лаборатория. Отношенията се влошиха и в търговията, заради китайския технологичен гигант Хуавей, заради Хонконг и Южнокитайско море. Тръмп вчера поднови заплахата си да скъса всички връзки с Китай, ден след като американският търговски представител Робърт Лайтхайзър каза пред американския Конгрес, че не смята отделянето на китайската от американската икономика за осъществима възможност, предаде Ройтерс.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 167
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 159
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 165
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 364
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 329
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас