Глобиха Apple с 25 млн. евро

Технологичната компания „Епъл“ трябва да плати колосалната глоба от 25 млн. евро. Причината – компанията тайно забавяла работата на старите си телефони. Паричната глоба е наложена от Франция. Според разследването на регулаторните органи, при инсталиране на операционни системи 10.2.1 и 11.2 на по-стари мобилни устройства на „Епъл“ водело до забавяне функциите на апаратите. Още през 2017 г. от компанията признаха за тази практика, но по-късно съобщиха, че проблемът е разрешен с регулатора, пише БТВ. Освен паричната глоба, от „Епъл“ са задължени да публикуват официално съобщение за причината на уебсайта си във Франция, което да бъде видимо за потребителите в продължение на един месец. Миналата година „Епъл“ заявиха, че мярката цели по-скоро да удължи живота на по-старите устройства, а не да накара клиентите на компанията да си закупят нови. Забавянето на мобилните устройства е обичайно оплакване на потребителите на марката с всяка следваща операционна система.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Нов сериал на National Geographic включва епизод за България

  • 19 Мар 2024
  • 7
Документална поредица, финансирана от Националното географско дружество (National Geographic Society), представя инициативата “Европейски зелен пояс” и част от работата на “Зелени Балкани".

ОБЩИНИТЕ В БУРГАСКА ОБЛАСТ СЪЗДАВАТ СДРУЖЕНИЕ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА ПОЛЕТИТЕ ОТ И ДО ЛЕТИЩЕ БУРГАС

  • 19 Мар 2024
  • 54
13-те общини в Бургаска област се обединяват в сдружение с нестопанска цел и ще участват с финансиране за създаването на фонд за стимулиране на целогодишни полети от и до Летище Бургас.

ЗАПОЧВА ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ПЪТ BGS 1039 /ПЪТ III-906 ЗА ГР. КАБЛЕШКОВО – КВ. „ЧЕРНО МОРЕ“ – КВ. „РУДНИК“

  • 19 Мар 2024
  • 53
Община Бургас съобщава, че започва основен ремонт на път BGS 1039 /път III-906 за гр. Каблешково – кв. „Черно море“ – кв. „Рудник“, в участъка от ж.п. прелеза до ул. „Морава“ в кв. „Черно море“.

Ексклузивно: Путин ще посети Китай през май

  • 19 Мар 2024
  • 59
Руският президент Владимир Путин ще пътува до Китай през май за разговори със Си Дзинпин, което може да е първото задгранично пътуване на шефа на Кремъл от новия му президентски мандат, според пет източника, запознати с въпроса .

Министър Вътев: Възстановяването на хидромелиотивната система с оглед на климатичните промени е приоритет за екипа на МЗХ

  • 19 Мар 2024
  • 50
Възстановяването на хидромелиотивната система в България с оглед на прогнозираните климатични промени е приоритет за екипа на МЗХ.