Ким Чен Ун отказва нови преговори с Тръмп

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е обсъдил вчера на пленум на Централния комитет на Корейската трудова партия въпроси на външната политика, въоръжаването и отбранителната промишленост, предаде Ройтерс. Ким свика в събота пленарно заседание на ръководния партиен орган за обсъждане на важни политически въпроси преди изтичащия в края на година срок, който Пхенян даде на Вашингтон, за да смекчи позицията си по спрелите преговори за премахване на ядрените оръжия, отбелязва Ройтерс. В съобщението на КЦТА се посочва, че Ким е наблегнал на необходимостта от предприемане на "активни и настъпателни мерки за пълно гарантиране на суверенитета и сигурността на страната, както го изисква настоящата ситуация". Ръководството на Северна Корея ясно заяви, че няма интерес да води нови преговори за разоръжаване, докато Вашингтон отказва да отмени наложените на Пхенян санкции. Този месец официално бе заявено, че крайният срок САЩ да предложат отстъпки е краят на 2019 г. На пленума Ким е набелязал и посоката и начините за постигане на "радикален прелом в развитието на икономиката на страната и за подобряване на живота на народа", предаде БТА. Подчертано е било, че "трябва да се води интензивна борба с антисоциалистическите и несоциалистическите прояви, да се разширява работата на обществените организации на трудещите се, да се укрепват моралните принципи" на цялото общество. В съобщението на ЦКТА се казва, че пленумът, започнал преди два дни, ще продължи. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 58
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 48
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 70
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 254
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 230
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.