Стрелецът от Москва бил безработен и общувал с араби

Руски медии съобщават, че нападателят, открил вчера стрелба недалеч от столичната централа на Федералната служба за сигурност (ФСС) на ул. "Лубянка" в столицата, е 39-годишен жител на Московския регион. Властите поне засега не потвърждават официално тази информация, предаде Франс прес. Вчера той бе ликвидиран, след като застреля агент на ФСС и рани още петима души в центъра на Москва. Популярният всекидневник "Комсомолская правда", телевизия РЕН-ТВ и медии, работещи чрез платформата Телеграм, съобщават, че той се казва Евгений Манюров, живеещ в Подолск, на 40 км южно от Москва. Те съобщават за нощни обиски в жилището му и за оръжия, регистрирани на негово име в Русия. Тренирал спортна стрелба. Майка му пък разказа пред журналисти, че той е работил в охранителни фирми, но от известно време не е имал работа. По нейни думи в последно време синът й разговарял по телефона с араби на английски език, който тя не разбирала. Няма съобщения за мотивите на нападателя, посочва Франс прес, но припомня, че 19 декември е празник на руските военни контраразузнавачи, а на 20 декември празнуват агентите на службите за сигурност. Някои медии в Русия поместват снимка, показваща според тях тялото на нападателя - едър мъж с кръв по лицето, с големи очила и къса прошарена брада. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 97
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 89
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 86
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 93
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.