Климатичните войни започнаха - загинали и ранени в сблъсъци за вода

Полицията охранява водните цистерни и водоизточниците в щата Мадхя Прадеш в централна Индия, съобщава Times of India, цитиран от Дойче Веле. В събота имаше сблъсъци заради водата в щата, но и в други части на страната. Температурите в Индия достигнаха 50.3 градуса по Целзий миналата седмица, като беше измерено и рекордното ниво от 51 градуса, подобрило рекорда от 2016 г. Властите са въвели разпределение на водата в районите, които са най-засегнати от горещата вълна, но недостигът на вода предизвиква бой и сблъсъци сред желаещите да се доберат до живителната течност в местата, където тя се доставя. Най-малко шест души са били намушкани от мъж близо до Ранчи, столицата на щата Джаркханд, в петък. Имало е и сблъсък с един човек от съседно село, който пълнел бъчви с вода от цистерна, според репортаж на NDTV. Мъж е починал след бой същия ден в южния щат Тамил Наду. Други двама мъже били сериозно ранени в сблъсък за вода в Мадхя Прадеш в сряда, а шофьор на цистерна-водоноска е пребит в същия щат ден по-рано. "Копаем дълбоко, за да съберем дъждовната вода на Индия", заяви министърът на вътрешните работи на страната Бала Баччан. Коментирайки решението за разполагане на полицията в Мадхя Прадеш, той каза, че полицията ще охранява цистерни на "чувствителни места", където са възможни сблъсъци. "Това не се случва навсякъде, но помолих служителите да бъдат нащрек", добави той. Медиите в същия щат съобщават и, че група маймуни са загинали от топлинен удар в гората Джоши Баба и че тигрите са излизали от дивата природа в селата, търсейки вода. Както времето.дир.бг писа, някои части на Индия получиха облекчение от горещините, след като годишните мусонни дъждове достигнаха южната част на субконтинента, но това се случи повече от седмица по-късно от обичайните срокове. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията

  • 23 Авг 2019
  • 272
Изграждането на социални жилища в „Меден рудник“ влиза като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас. За тях администрацията ще кандидатства по европроект.

Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията

  • 23 Авг 2019
  • 33
Изграждането на социални жилища в „Меден рудник“ влиза като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас. За тях администрацията ще кандидатства по европроект.

Влизаме в еврозоната най-рано през 2023 година

  • 23 Авг 2019
  • 203
България може да приеме еврото най-рано през януари 2023 година, сочи най-новият доклад на рейтинговата агенция Fitch Ratings, предава Investor.bg.

ЕС готви радикален план за мита върху американските стоки

  • 23 Авг 2019
  • 196
ЕС е разработил икономически план, който предвижда едностранно въвеждане на мита върху вносните американски стоки, а също така предлага да бъде учреден фонд за развитие на собствени технологични компании.

КЗП: Такса за зареждане на телефон - законна, за WC - не

  • 23 Авг 2019
  • 211
1 000 лв. глоба, ако клиентите не ползват тоалетната безплатно.