Срещата на Г-20 започва в Буенос Айрес

Срещата на върха на Г-20 започва в петък в Буенос Айрес, на фона на вътрешно дипломатическо и търговско напрежение и на външни критики, от страна на неправителствени организации и асоциации, които призоваха за протести. Лидерите на 20-те най-развити държави в света се събират за два дни в аржентинската столица при изключително високи мерки за сигурност, съобщава АФП. Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна в Аржентина за срещата на Г-20, като преди това отмени планираната среща с руския си колега Владимир Путин заради задържането на украински плавателни съдове от Русия. Пред Тръмп има редица предизвикателства на срещата на върха на Г-20, най-вече дали може да сключи споразумение с китайския президент Си Цзинпин за облекчаване на напрежението по търговските въпроси, което смути финансовите пазари. Канадският премиер Джъстин Трюдо, Доналд Тръмп и мексиканският му колега Енрике Пеня Нието ще подпишат днес в Буенос Айрес новото търговско споразумение между трите северноамерикански страни. То ще замени Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), съобщи пред телевизия Си Ти Ви източник от администрацията на ръководителя на канадското правителство, съобщава БТА. По искане на Тръмп през 2017 г. страните започнаха преговорите за замяна на НАФТА."Нашата цел винаги е била да подпишем това споразумение на 30 ноември и сме напът да постигнем тази цел", заяви пред репортери в Буенос Айрес канадската външна министърка Кристия Фрийланд, цитирана от ДПА. http://glasove.com/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 53
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 31
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 64
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 54
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 58
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.